Coses que et poden passar en un dinar de Nadal: millor prevenir!

Por: RACC Blog

Durant les festes nadalenques, una de les èpoques més boniques de l’any, és quan es registren més accidents a la llar. Reunions familiars, cuinar per a molta gent i ornaments i joguines per tots els racons poden provocar accidents domèstics que, com a mínim, ens poden donar un ensurt. I com que pensem que sempre és millor prevenir que curar, hem recopilat algunes de les coses que poden passar-te perquè puguis evitar-les:

  • Compte amb l’arbre!: l’arbre de Nadal és una part important de les festes i decorar-lo pot ser una activitat perfecta per realitzar en família, però compte que també és font d’accidents. Vigila amb les caigudes mentre intentes posar els ornaments: si no hi arribes bé, demana ajuda i agafa una escala estable i segura, però no hi pugis quan estiguis sol.
  • Evita haver de trucar els bombers: tenir l’arbre prop de fonts de calor com xemeneies, estufes o escalfadors, deixar-se espelmes enceses o massa a prop de cortines i teixits, no comprovar l’estat dels llums de decoració…, aquests són serveis ja habituals dels bombers durant aquestes festes. Tingues en compte els seus consells.

Per evitar accidents durant les festes de Nadal extremar les precaucions amb els més petits.

  • No posis a prova la instal·lació elèctrica: sol passar que entre els llums de decoració, la calefacció, la cuina, etc. sobrecarreguem una mica la instal·lació. Vigila especialment de no connectar més de 50 bombetes decoratives per endoll i assegura’t que els cables estan en bones condicions.
  • No subestimis la curiositat dels més petits: aquests dies no paren de veure coses que els criden l’atenció, llums de colors, adorns, l’arbre, embolcalls cridaners de regals…, tot són al·licients per tocar, agafar i descobrir. Extrema les precaucions amb ells perquè puguin tafanejar sense tenir un ensurt.
  • Vigila per on passes: pots trobar-te de tot per terra, joguines, peces soltes, adorns extraviats, papers de regal…, tot possibles obstacles que poden fer que rellisquis o ensopeguis i caiguis.
  • Si beus, espera a agafar el cotxe fins a estar en bones condicions o truca a un taxi. Si cuines, no deixis que et distreguin: no series el primer de cremar el gall dindi i acabar menjant pizzes ni l’últim que es deixa el marisc massa estona fora de la nevera i sense cuinar… Però a més de quedar-se sense el típic dinar de Nadal o patir una indigestió, es poden produir incendis o, encara que sembli mentida, petites inundacions, ja que un clàssic és deixar-se una aixeta oberta.
  • Si beus, ni condueixis ni facis activitats de risc: un clàssic d’aquestes dates. Són dies de brindis, de vi, cava i licors, a més de menjars copiosos i digestions pesades. Procura menjar i beure amb moderació per no acabar amb empatx, i sobretot, espera a agafar el cotxe fins a estar en bones condicions o truca un taxi.

Per si de cas, recorda que pots tenir cobertes totes les contingències amb els serveis per a la llar de Nexdom. Que res no t’arruïni les festes!