Estar ben assegurat, la millor resposta davant possibles imprevistos

Por: RACC Blog

Conèixer el teu propi mapa de riscos, que marca d’on poden sorgir fets inesperats en el teu dia a dia, és el primer pas per adonar-te de la necessitat de disposar d’una bona assegurança. Traçar-lo i contractar la pòlissa més adequada és garantia de protecció. I el RACC te la dona tota.

Estar assegurat equival a estar cobert en cas de qualsevol imprevist i, malgrat que no tots els tipus de pòlisses són obligatoris, cal tenir en compte els riscos als quals s’enfronta cada persona en el seu dia a dia per valorar la idoneïtat de contractar una assegurança per fer front a situacions del tot inesperades. El sector assegurador a l’Estat espanyol resol a l’any més de 140 milions d’imprevistos que succeeixen als seus clients, segons UNESPA. I les assegurances més comunes es troben presents en el 97% de les llars.

La combinació més contractada per les famílies és la de l’automòbil i la de llar (primera residència), però varia depenent del territori. A Catalunya, per exemple, les segueixen, en aquest ordre, la contractació de les assegurances de decessos, de salut, de responsabilitat civil i d’assistència en viatge. En qualsevol cas, el percentatge del pressupost de consum que les famílies destinen a les assegurances gira al voltant del 4,32%.

Què és el mapa de riscos?

Al marge de xifres i preferències, coneixes quins riscos tens en l’àmbit individual? Establir un mapa de riscos personalitzat és clau per poder contractar una pòlissa a mida. Factors com l’edat, la professió, els compromisos personals o el patrimoni, entre altres, conformen tot allò que podria desencadenar una eventualitat sobrevinguda en un moment determinat i per a la qual cal estar preparat. Per això, és del tot recomanable revisar i actualitzar el mapa de riscos al qual s’ha d’encarar cada persona segons les seves circumstàncies, per veure si les cobertures actuals de la seva cartera d’assegurances són les adequades, si cal fer-hi ajustos o si convé con una pòlissa nova i més adequada a la seva realitat quotidiana.

La importància d’identificar bé el risc

Amb els riscos no hi ha excepcions. Tothom hi està exposat. Dependrà del mapa personalitzat de cadascú, del pes que cada assegurança ha de tenir en la seva vida. Les assegurances es poden classificar en tres grans grups:

  • Assegurances que tenen cura de tu i de la teva família. El ventall disponible és molt ampli: des de la de salut fins a la d’assistència en viatge o les cobertures de vida. Et cobreixen en cas d’accidents o de malalties que pot tenir cada persona o els membres de la seva família i que poden suposar incapacitats temporals o permanents.
  • Assegurances que tenen cura dels teus béns. Aquí s’inclourien l’assegurança de l’automòbil–que és obligatòria en qualsevol cas–, l’assegurança de la llar i la de comerços, entre d’altres. Totes et cobreixen davant de possibles accidents o les pèrdues de béns  importants que, en alguns casos, pot ser que encara estiguin en procés de pagament o que han desaparegut a conseqüència de riscos extraordinaris –inundacions, ventades i tempestes, entr e altres eventualitats no previsibles.
  • Assegurances vinculades a la responsabilitat personal. No es poden subestimar mai les contingències que, de vegades, sembla que escapin al nostre control però de les quals som, directament o indirectament, responsables. Les pòlisses de llar i d’auto ofereixen protecció en cas de provocar danys a tercers de manera involuntària, com podria ser en un atropellament, el xoc amb un altre vehicle o bé els desperfectes ocasionats al veí del pis de sota a causa d’una gotera, etc.

També és important destacar en aquest grup d’assegurances els riscos que poden produir els animals de companyia que conviuen a casa amb nosaltres, i per això sempre convé tenir una assegurança de mascotes, imprescindible especialment si es tenen gossos de raça perillosa.

És molt aconsellable, si se circula en patinet, disposar d’una assegurança de VMP (Vehicles de Mobilitat Personal) –el Club ofereix RACC Scoot– per estar ben cobert en cas d’accident de trànsit i poder comptar amb assistència jurídica.

Vine al RACC a calcular el teu mapa de riscos personalitzat

El RACC manté el seu compromís d’assegurar allò que més t’importa i de ser al teu costat quan més ho necessites. Per això, t’ofereix la possibilitat de fer una auditoria del teu mapa de riscos per donar-te els millors consells d’acord amb les teves necessitats. A més, concentrant totes les assegurances al RACC, evites els solapaments o les mancances de cobertures que poden sorgir entre les diferents pòlisses que puguis tenir contractades en diferents entitats.

mapa de riscos assegurança

Consulta’ns per assessorar-te i contractar les teves assegurances. Truca al 900 357 357, entra a www.racc.cat o vine a les oficines RACC.

font: Revista RACC per Judit Monclús