Idees per fer un arbre de Nadal reciclat amb fusta

Tags: .,

Por: RACC Blog

L’arbre de Nadal és la peça clau de la decoració nadalenca a casa. Aquest any t’animem a donar-li un toc d’originalitat a la teva llar amb un arbre diferent. Aquí tens el repte: Construir l’arbre tu mateix i de manera sostenible! Amb un arbre de Nadal reciclat aportaràs un plus de personalitat a la teva llar i sorprendràs tots els teus convidats. Les possibilitats són infinites: paper, patchwork, feltre, etc. Però en aquest cas, et recomanem com a material principal la fusta i, si pot ser, reciclada.

Per què un arbre de Nadal reciclat de fusta?

La primera raó és perquè aporta la calidesa dels materials naturals. I la segona, perquè reutilitzar la fusta ajuda al medi ambient. Se t’ocorre una millor manera de celebrar el Nadal?

Els llums de Nadal, imprescindibles.

Utilitza la llum per donar-li lluentor al teu arbre de Nadal reciclat. Pots fer servir llums de baix consum o led per reduir la despesa. Les trobaràs de molt variades, càlides, fredes o amb formes originals. Si no tens un endoll a prop de l’arbre, recorda que hi ha llums que funcionen directament amb piles o bateries recarregables. Pots també programar l’horari que vulguis i així s’encendran només en aquesta franja horària.

arbre de Nadal reciclat

https://es.pinterest.com/pin/268245721529144752/

 

arbre de Nadal de fusta reciclada

https://es.pinterest.com/pin/484418503640627990/

No oblidis les estrelles! grans o petites, amb llum i textures són el complement que marcarà l’inici i fi de festes.

Com més natural millor: Pots tractar la fusta amb vernissos transparents per millorar el seu aspecte. Podries fins i tot aplicar un tint suau si vols un estil més rústic. No et passis amb el color ja que la fusta lluirà millor amb un to natural. Les seves esquerdes i irregularitats són maques, no les amaguis amb esmalts.

Combinar amb diferents estampats ajudarà a crear un ambient més agradable al teu saló. Els teixits aporten calidesa a la sala i queden genial amb els materials naturals com la fusta. Quedaran bé els dibuixos rústics, mostra petita i també els quadres tipus escocès.

decoració arbre de nadal

https://es.pinterest.com/pin/66357794488813972/

 

decoración de navidad

https://es.pinterest.com/pin/80150068347290718/

Juga amb les formes si vols anar més enllà. Pots imaginar l’arbre en diferents formes i textures. Pots per exemple crear un marc de fusta i crear un triangle amb elements ornamentals de tela. En aquest cas, ajuda’t de fils transparents o fil neutre per no distorsionar la forma triangular.

Tipi com a arbre. Més fàcil impossible! Pots col·locar llistons de fusta formant una cabana típica d’indis i adornar-la amb llums per omplir els buits entre la fusta. No oblidis col·locar l’estrella a dalt del teu arbre de Nadal reciclat, si no, no semblarà un arbre de Nadal.

ornaments nadalencs

https://es.pinterest.com/pin/425097652309322207/

A més, es converteix en una tasca divertidíssima per als més petits de la casa. Una estona perfecta perquè t’ajudin a decorar l’arbre amb mil i un ornaments. Passaran una tarda d’allò més entretinguda ;)

I ja només queda que us assegueu al voltant del vostre nou arbre i visqueu el Nadal com us mereixeu. Què sigueu molt feliços!