Saps com estalviar en la teva factura de gas?

Per: Revista RACC

La calefacció és la responsable del 25% de la teva despesa energètica, però no n’és l’única. Si vols estalviar en la factura de gas, a banda d’aïllar correctament casa teva, has de prestar especial atenció a moments quotidians com l’hora de cuinar i de dutxar-se.

PER ESTHER ESCOLÁN

Revisa l’estat de la teva instal·lació

Assegura’t que totes les claus del gas estan completament tancades quan no es facin servir i que la flama de la caldera sigui de color blau fosc. A la cuina, comprova que els cremadors del gas estiguin nets.

Optimitza el temps de cocció

Utilitza només l’aigua imprescindible per a cada cocció i baixa el foc quan comenci a bullir. Tapar les olles quan cuinis, prioritzar l’ús d’olles de pressió
i de fregidores d’aire i utilitzar la calor residual del forn també escurçarà el temps de cocció i, per tant, minimitzarà el consum de gas.

Estufa

Fes servir la flama adequada, sense que sobrepassi el fons dels recipients, i apaga la flama del pilot automàtic quan no l’estiguis utilitzant.

Aïlla casa teva

Un bon aïllament et permetrà mantenir una temperatura confortable sense necessitat d’utilitzar més gas. Instal·la fi nestres de vidre doble, així com rivets a
fi nestres i portes.

Ús intel·ligent de la calefacció

Fes servir termòstats programables per regular de manera automàtica la temperatura de la teva llar, que ha d’estar entre 20°C i 21°C. Durant la nit o si no hi ha ningú a casa, el millor és posar-la entre 15°C i 17°C.

Fes servir l’aigua calenta de manera responsable

Retalla el temps que tardes a dutxar-te i vigila que les aixetes quedin ben tancades. Installar dispositius de baix flux a les aixetes també t’ajudarà a limitar
la quantitat d’aigua calenta que fas servir diàriament.

Cuida casa teva contractant els serveis de llar del RACC by Homeserve.
Informa-te’n trucant al 900 357 357 o a www.racc.cat.