Saps si el teu gos està assegurat per la teva assegurança de la llar?

Per: Núria Sales

Els nostres gossos són més que mascotes. En poc temps es converteixen en un membre més de la família. Per això és important tenir-los ben protegits igual que fem amb la nostra llar, la salut, etc. Comptar amb una assegurança per a mascotes ens pot estalviar més d’un disgust i tenir atenció per als nostres animals en qualsevol moment. Però hi ha les assegurances per a mascotes? Què cobreix l’assegurança de responsabilitat civil per a gossos? L’assegurança que tenim contractada per a la llar inclou les mascotes? En aquest post responem aquests i altres dubtes que puguis tenir sobre l’assegurança de mascotes.

Assegurança per a mascotes, què és?

Els gossos, gats o altres animals de companyia que tinguem a casa poden emmalaltir o patir algun accident que requereixi unes cures veterinàries específiques. Per exemple, es pot donar la circumstància que rebis una visita a casa i el gos el mossegui. En aquest cas, disposar d’una assegurança de responsabilitat civil per a gossos t’ajudarà a resoldre la situació per cobrir els danys que s’hagin donat.

Què cobreix l’assegurança per a gossos i gats?

Les cobertures que pots trobar a l’assegurança de mascotes poden variar a cada companyia, però, perquè te’n facis una idea, l’assegurança de mascotes del RACC ofereix les següents:

  • Reemborsament del 80% de les despeses, fins a 2.500 anuals.
  • Despeses en productes farmacèutics i de desparasitació.
  • Despeses en pròtesis, mitjans de diagnòstic i despeses postoperatòries.
  • Atenció telefònica veterinària d’urgències les 24 hores.
  • En cas que et robin o perdis el gos, inclou una xapa identificativa perquè el puguis localitzar ràpidament.
  • Descomptes en centres veterinaris, perruqueries i botigues especialitzades.
  • Despeses en eutanàsia de l’animal.
  • Altres

L’assegurança de la llar inclou la mascota?

És possible que a l’assegurança de llar que tinguis contractada actualment hi hagi una cobertura específica per protegir els animals de companyia. En aquest cas, has de tenir en compte que aquesta cobertura cobreix els danys que l’animal pot ocasionar a altres persones (a tercers). Per exemple, mossegar alguna persona o trencar algun objecte de valor. Les despeses veterinàries, hospitalàries o altres avantatges no estan incloses en l’assegurança de la llar. Aquesta mena de cobertures són exclusives i les trobaràs de forma més específica a l’assegurança de mascotes.

És obligatori tenir en una assegurança si tinc un gos?

La Llei de protecció de drets i benestar animal, ja aprovada i obligatòria des d’aquest any 2023, comporta que tots els gossos han de tenir una assegurança mínima de responsabilitat civil que cobreixi en cas que pugui causar danys a tercers. No disposar d’aquesta protecció pot comportar multes importants al propietari, en cas que hi hagi un incident o accident provocat per l’animal.

Hi ha assegurances per a una altra mena de mascotes?

La majoria de les pòlisses es contracten per a gats i gossos, i és fàcil trobar asseguradores per a aquests animals. Hi ha altres assegurances més concretes per a mamífers més petits, com conills i hàmsters. Les mascotes exòtiques, com sargantanes, serps i lloros, són més difícils d’assegurar, ja que no hi ha gaires companyies que ofereixin aquest servei.