Set recomanacions clau per contractar una bona assegurança de viatge

Per: Revista RACC

Cada viatge és una aventura única i singular, plena d’emocions i de noves experiències. Però, abans de marxar, convé protegir-se de possibles imprevistos amb assegurances adaptades a les necessitats. Aquí teniu els millors consells que cal tenir en compte.

PER TXELL MORENO

Assistència i cobertura mèdiques

Davant de possibles contratemps sanitaris, l’assegurança ha d’incloure una àmplia cobertura sanitària, els serveis i les despeses mèdiques, sense que s’hagin d’avançar diners. Com més alts siguin els límits d’una cobertura, millor serà l’assegurança. Cal que s’hi inclogui una cobertura de repatriació o de trasllats anticipats davant de casos d’hospitalització o mort de familiar.

Que s’adapti al tipus de viatge que s’ha de fer

En funció de la destinació (del cost de la sanitat) i del programa d’activitats que es tingui previst dur a terme (d’aventura, creuer o de llarga durada), les necessitats i les possibles incidències poden variar. Convé que l’assegurança sigui tan personalitzable com sigui possible, amb la possibilitat d’ampliar-la amb cobertures addicionals per a un suport extra.

Assistència en el mateix idioma

Disposar d’un servei d’assistència efi caç, les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, és de les coses més valuoses que pot oferir l’assegurança de viatge davant de qualsevol contratemps. Convé tenir presents els suports de què es disposa, tant al mateix país com a l’estranger, i preferiblement que l’assistència sigui en l’idioma natiu, per poder-se comunicar fàcilment.

Incidències amb l’equipatge

El robatori o la pèrdua de l’equipatge (en cas de facturació) i la documentació, així com de les pertinences personals, han d’estar coberts per la pòlissa d’assegurança de viatge, a fi de disposar d’una cobertura de despeses de gestió. Es tracta d’un dels contratemps més comuns i representa un dels inconvenients més grans quan es viatja a l’estranger.

Per a totes les edats

És fonamental verificar que la pòlissa que es tria proporciona cobertura a la persona que s’assegura, ja que en alguns casos s’inclouen clàusules que limiten certs benefi cis o s’estableixen recàrrecs a usuaris a partir dels 60-65 anys. Una bona assegurança no ha de tenir límits d’edat ni augmentar les tarifes per a viatgers de més edat.

Possibilitat de cancel·lació de viatge

Quan els imprevistos sorgeixen abans de marxar, una assegurança amb clàusula d’anul·lació (múltiples causes previstes) garanteix la devolució d’un alt percentatge de les despeses pels serveis que no es podran gaudir, dins dels límits contractats. Així es pot reemborsar l’import de vols i/o hotels que no estan coberts de manera directa.

Amb responsabilitat civil

L’assegurança ha de proporcionar cobertura als danys o les lesions que es puguin produir (com a responsable) de manera involuntària a tercers durant el viatge, tant en l’àmbit material com en el personal. Gràcies a això, s’ofereix a la persona assegurada protecció davant de possibles demandes i es garanteix que hagi d’afrontar indemnitzacions o despeses d’assistència legals.

Quant costa una repatriació sanitària o trasllat d’una persona al seu país d’origen?

De vegades, el viatge somiat pot agafar rumbs inesperats. Tenir una assegurança de viatge del RACC garanteix una protecció més gran i assistència davant de qualsevol mena de contratemps, de caràcter sanitari, legislatiu, personal o material, tant per a la persona assegurada com per a tercers.
RACC Travel t’ofereix opcions per a la teva assegurança de viatge: repatriació il·limitada, cobertura familiar, despeses mèdiques fi ns a 100.000€ i indemnització per pèrdua d’equipatge fi ns a 1.200€.

Dades

  • 3 de cada 10 viatgers que visiten un país tropical o subtropical torna amb algun problema de salut després del viatge. Entre aquests, les molèsties estomacals suposen el 30% de les consultes.
  • Per cada 1.000 viatgers que van volar el 2022, es van perdre 7,6 maletes.
  • Un 60% dels contratemps que atén l’assegurança de viatges es deuen a qüestions sanitàries.
  • Un 25% dels vols que van sortir d’Espanya el 2023 ho van fer amb retard.