Avantatges de moure’s en patinet per ciutat

Per: Deyanira García

La seva rapidesa, comoditat, sostenibilitat i un manteniment baix fan dels patins elèctrics un mitjà de transport cada vegada més atractiu.

No sorprèn a ningú si diem que el patinet elèctric ja ocupa un lloc important en la mobilitat sostenible de qualsevol ciutat, inclosa Barcelona. Però quins avantatges tenen aquests vehicles de mobilitat personal (VMP) respecte d’altres mitjans de transport? Te n’expliquem els principals:

Rapidesa. Igual com la bicicleta, el patinet et permet utilitzar carrils bici i agafar dreceres, que t’estalviaran les molestes congestions en hora punta a les quals s’enfronten cotxes i motos, i et permetrà arribar uns minuts abans.

Comoditat. La majoria d’aquests VMP es poden plegar perquè ocupin poc espai a l’hora de guardar-los i tenen un pes reduït que et permet carregar-los.

Sostenibilitat. El seu motor elèctric permet que et puguis moure sense emetre gasos tòxics ni contribuir a la contaminació ambiental.

Manteniment baix. Tret d’algun ajustament puntual, els patinets elèctrics no requereixen grans revisions ni necessiten combustibles per circular, només la càrrega que pots fer des de casa.

Noves normes per circular per Barcelona

La proliferació de patinets elèctrics ha impulsat la introducció de normes que en regulen l’ús i en faciliten la convivència. A la ciutat de Barcelona, des del mes d’abril és obligatori utilitzar casc homologat, timbre i llums mentre circules en patinet. A més, la normativa estableix que l’ús d’aquests VMP ha de ser unipersonal.
Al RACC disposem d’un curs on-line gratuït sobre patinets perquè aprenguis la normativa vigent, per on pots circular i les regles de convivència i seguretat viària. Accedeix al curs a cursos.racc.cat/curs-patinet-online.
Finalment, recorda que és important tenir una assegurança completa que et cobreixi davant de qualsevol avaria o accident.

Revista RACC