El casc del futur

Per: Deyanira García

Seguretat. Gran part de la nostra vida gira al voltant de gaudir de la màxima protecció. I en el món de l’automoció aquesta ha estat una de les principals premisses dels darrers anys: fer que els trajectes siguin més segurs.

Un dels col·lectius més vulnerables a la carretera són els motoristes. I encara que el casc, els guants i la jaqueta són essencials en la protecció, sempre s’està a la recerca de mecanismes que millorin la integritat d’aquests conductors.

Per això, el fabricant Livall ha fet un pas més creant el que pot ser el casc del futur. Aquest nou casc incorpora una càmera d’enregistrament, té connexió per Bluetooth i avisa la Direcció General de Trànsit (DGT) en cas d’accident. 

L’evolució de l’MC1

El revolucionari casc rep el nom d’MC1 Pro, ja que es tracta d’una renovació del seu germà MC1, i inclou funcions que no s’havien vist mai en un casc al nostre país. 

En primer lloc, el casc està connectat per Bluetooth al telèfon intel·ligent del conductor. D’aquesta manera, si es produeix un accident greu, aquesta tecnologia envia un missatge als cinc contactes d’emergència que figurin al dispositiu mòbil. A més, el casc també està connectat permanentment a la plataforma digital 3.0 de la DGT i, per tant, es podria localitzar el punt on es troba el motorista accidentat.

Un altre dels elements de seguretat que incorpora el casc és un llum d’abalisament i un altre llum vermell a la part posterior, que, tal com passa en els cotxes, s’il·lumina quan la moto frena. Això és possible gràcies a la incorporació d’un acceleròmetre que detecta les pujades i baixades de velocitat. Així mateix, aquests senyals lluminosos també fan que el motorista sigui més visible per als altres conductors.

Finalment, una altra de les curiositats d’aquest nou casc és que porta incorporada una càmera frontal amb un gran angular que permet un emmagatzematge d’enregistrament de fins a 32 hores.

El preu del casc, que està fet amb fibra de vidre, oscil·la al voltant dels 800 €. És un cost més elevat que altres models, però assequible si tenim en compte tots els elements de seguretat que inclou.