Viatge llarg amb cotxe: preparatius i consells

Per: Sandra Mariages

Viajar en coche

Estàs pensant viatjar amb cotxe a una destinació que queda lluny? Un viatge amb cotxe és sempre una opció còmoda, ja que t’estalvies perdre hores a l’aeroport, portar un equipatge de mida i pes limitats, haver d’adaptar-te als horaris d’avions, trens o vaixells, etc. Però abans d’emprendre la marxa és important que tinguis en compte algunes recomanacions per no emportar-te sorpreses i gaudir al màxim de l’experiència:

10 consells per preparar un viatge llarg amb cotxe

  • El primer que s’ha de fer abans de viatjar amb cotxe és verificar que tot estigui en ordre: bateria, rodes, frens, llums, vidres, cadires per a canalla, etc.
  • Tampoc t’oblidis de revisar que tota la documentació estigui en regla: mira que el teu carnet de conduir i el permís de circulació estiguin en vigor, tramita el carnet de conduir internacional, si cal, també comprova que l’assegurança del cotxe sigui vàlida i que portes la ITV al dia.
  • Si tens intenció d’anar fora d’Espanya, informa’t sobre les normatives del país que visitaràs: velocitat màxima permesa, si necessites alguna mena de vinyeta com en el cas d’Eslovènia, Alemanya, Bèlgica, etc. per viatjar per les autopistes, etc.
  • Abans de viatjar amb cotxe és important planificar la ruta i preveure que faràs parades de tant en tant per descansar una mica. No intentis fer tots els quilòmetres seguits, ja que això podria ser perillós al volant. I si viatges amb nens o mascotes, ells també necessitaran anar parant. Fes aturades cada 2 hores aproximadament.
  • Porta roba còmoda per conduir i no t’oblidis les ulleres graduades, si les necessites, ni les de sol i tingues-les a l’abast.
  • Viatjar amb cotxe et permet portar més equipatge, però sigues prudent, no és còmode viatjar amb maletes i bosses per tot el cotxe. Intenta que totes càpiguen al maleter i distribueix el pes perquè sigui homogeni.

viajar en coche

  • Si sou 2 o més conductors, feu torns al volant, perquè així un pugui descansar mentre l’altre condueix.
  • Si vas amb canalla, no t’oblidis de portar coses per entretenir-se durant el viatge: joguines, pel·lícules… o pensa en jocs que pugueu jugar tota la família! Porta també una bona selecció de música, això segur que anima moltes hores a la carretera, tant si viatges amb petits com si sou tots adults.
  • Porta sempre una mica de beguda i una mica de menjar al cotxe, per picar durant les parades.
  • Si vas amb cotxe amb la teva mascota, llegeix-te aquest post sobre recomanacions i consells per viatjar amb cotxe amb el teu gos o gat.

Potser t’interessa: Consells per viatjar amb cotxe aquest estiu

Rutes per viatjar amb cotxe recomanades i altres consells

Si encara no saps on viatjar amb cotxe i necessites idees que t’inspirin, aquí et deixem algunes rutes recomanades:

A part, si viatges amb mascotes aquí tens algunes idees de destins petfriendly i si el que t’agrada és l’autocaravana, no et perdis aquests consells útils per viatjar amb càmper o caravana.

Què passa si tens una avaria o un accident durant un viatge amb cotxe?

Sempre esperem que no passi res, però en cas d’avaria o accident pren aquestes precaucions:

  • Intenta retirar el cotxe, si s’ha quedat al mig de la carretera o l’autopista, perquè no sigui perillós ni per a tu ni per als altres.
  • Posa’t l’armilla reflectora per sortir del cotxe.
  • Amb cura, col·loca els triangles de senyalització aproximadament a una distància de 50 metres per davant i darrere del cotxe.
  • Truca a la teva assegurança de cotxe i demana assistència a la carretera.
  • Si hi ha més ocupants al vehicle, si surten, vigila que es quedin tan lluny com sigui possible de la carretera, per evitar perills.

No et perdis la nostra mega-guía: Viatjar amb seguretat: consells per gaudir de les teves aventures