RutaRACC amb cotxe pel nord: visitem Logronyo, Bilbao i Donostia en 4 dies

Per: Sandra Mariages

Ruta por el norte de España

Un viatge per carretera molt complet per aprofitar quatre o cinc dies és una ruta amb cotxe pel nord d’Espanya, visitant durant el recorregut Logronyo, Bilbao i Donostia. T’agrada la idea? Tot seguit, t’expliquem la nostra experiència i et donem alguns consells per organitzar l’escapada.

Consells per organitzar aquest viatge per carretera

  • Aquesta ruta està pensada per fer-la amb cotxe, nosaltres pugem en un Skoda Octavia PHEV híbrid endollable, amb una autonomia elèctrica de 50 km.
  • En el nostre cas, sortim de la ciutat de Barcelona i la ruta amb cotxe pel nord d’Espanya és aproximadament d’uns 1.300 quilòmetres en total. També és factible fer aquesta ruta des d’altres ciutats com Madrid, Saragossa, Burgos, Oviedo…
  • Abans de sortir, apunta’t ‘aquests 6 consells pràctics per preparar un viatge amb cotxe i, si viatges amb mascota, també t’interessarà llegir aquestes recomanacions per viatjar amb el teu gos.
  • Aquest recorregut amb cotxe es pot fer en quatre dies, passant tres nits en ruta, però si vols gaudir de l’experiència amb més calma, dedica-li cinc dies per aprofitar bé el viatge, així el retorn a casa no se’t farà tan pesat.
  • Qualsevol època de l’any és ideal per fer aquesta ruta amb cotxe pel nord d’Espanya, però especialment et recomanem fer-la a la primavera-estiu, quan els dies són més llargs i hi ha més hores de llum i fa menys fred!, que no plogui ja no t’ho podem assegurar… Ja saps com és el temps al nord!
Ruta en coche por el Norte

Ruta amb cotxe amb un Skoda Octavia PHEV híbrid endollable ©RACC

Detalls de la ruta amb cotxe pel nord: què cal veure i on pots parar

Aquesta ruta amb cotxe pel nord d’Espanya és molt completa perquè permet visitar tres ciutats que són tres veritables joies: Logronyo, Bilbao i Donostia. I no ho diem només per la seva arquitectura, també per la gastronomia, l’ambient i les múltiples opcions que ofereixen d’allotjament.

Et recomanem passar una nit a Logronyo, una a Bilbao i dues nits a Donostia, i a l’hora de reservar els allotjaments et recomanem buscar hotels amb pàrquing inclòs on puguis carregar el cotxe durant la nit si, com nosaltres, portes un vehicle híbrid endollable.

1a parada: Logronyo

La primera etapa d’aquesta ruta amb cotxe pel nord d’Espanya cobreix aproximadament 1.000 km des de Barcelona fins a Logronyo, a La Rioja. Ningú havia dit que estava a prop!, però sí que val la pena i, si surts d’hora, encara que vagis fent parades, pots arribar amb temps per fer una passejada a la tarda per Logronyo i començar a descobrir la ciutat.

Dos dels llocs imprescindibles de visitar són la catedral de Logronyo i l’animat carrer Laurel i donar-te un primer homenatge gastronòmic de pintxos i tapes.

Recorda que a Logronyo et recomanem passar-hi com a mínim una nit.

RutaRACC Logroño

RutaRACC – Logronyo ©RACC

2a parada: Bilbao

Aquest matí pots fer un últim passeig pel nucli històric de Logronyo o pel parc de l’Ebre abans de seguir amb la ruta amb cotxe cap a Bilbao, a Euskadi, que és a poc menys de 140 quilòmetres de distància.

Bilbao és una ciutat que ens encanta! Imprescindibles són també el seu Casco Viejo, el museu Guggenheim i Puppy, la plaça Nueva per anar de pintxos, San Mamés i fer una passejada per la ria.

RutaRACC en coche - Bilbao

RutaRACC – Bilbao ©RACC

A Bilbao has de passar com a mínim una nit, però, si tens més temps, pots dedicar-li un dia extra a aquesta ciutat, ja que hi ha molt més per veure, com, per exemple pujar a algun dels seus turons per gaudir de les vistes, el nostre preferit és la muntanya d’Artxanda, o visitar ciutats de la rodalia com Getxo o San Juan de Gaztelugatxe.

3a parada: Donostia

L’última etapa d’aquest viatge amb el nostre Skoda Octavia PHEV híbrid endollable, i que tu també pots fer durant la teva ruta amb cotxe pel nord d’Espanya, és Donostia-Sant Sebastià, que és a 100 quilòmetres de Bilbao.

D’aquesta ciutat, plena d’encant, no us podeu perdre la platja de la Concha, pujar al Monte Igueldo i el Peine del Viento, els tres imprescindibles de Donostia. Encara que hi ha altres llocs que també podeu visitar, si teniu temps, com el nucli antic, el Palau de Miramar, el museu de San Telmo o el mercat de la Bretxa.

Aquí a Donostia et recomanem que hi passis el dia que hi arribis, que dormis en un hotel almenys una nit i que l’endemà emprenguis la ruta de tornada a casa. Ja que t’esperen molts quilòmetres de tornada, millor anar ben descansat!

RutaRACC Donostia San Sebastian

RutaRACC Donostia-Sant Sebastià ©RACC

Fotos