Amb el pensament als mercats de Nadal

Per: David Felipe

Us fem una proposta per anar als mercats de cinc indrets d’Europa.

Alsàcia (França) Mercats a viles medievals

Les viles medievals i els centres històrics d’Alsàcia s’il·luminen amb els mercats nadalencs. El d’Estrasburg és el més antic de França (1570). Les casetes de fusta ocupen els carrers del barri de la Petite France. No et perdis el situat davant de la catedral i el gran avet de la plaça Kléber. Val la pena una visita a Colmar, una ciutat de canals i cases de pedra i fusta en la qual els habitants competeixen decorant-les per Nadal.

Baviera (Alemanya) Els més tradicionals

Els habitants d’aquesta regió alemanya del sud presumeixen de tenir els mercats de Nadal més bonics. Són tradicionals i autèntics. Et proposem visitar Nuremberg, el mercat més famós i concorregut d’Alemanya. Tasta el pa de gingebre acompanyat d’un vi calent. Un altre mercat de Baviera que val la pena recórrer és el de Munic: inclou un mercat de pessebres i concert de nadales cada vespre.

Cracòvia (Polònia) Una ubicació excepcional

El mercat de Nadal de Cracòvia ocupa la plaça Rynek Glówny, la plaça medieval més gran de tot Europa, amb 40.000 m2 . Envoltada dels edificis més singulars de la ciutat, concentra l’ambient nadalenc de Cracòvia. En un extrem hi ha un gran arbre de Nadal i al costat pots pujar dalt d’un carruatge tirat per cavalls engalanats per a l’ocasió. Altres mercats de Nadal interessants de visitar són el de Varsòvia i el de Breslau.

Flandes (Bèlgica) Nadal amb molt de gel

Comencem la visita per Bruges, la Venècia del Nord, que per Nadal, té un aspecte de conte, amb més de 40 carrers decorats. A la plaça del Burg trobaràs el mercat de Nadal, el Grote Markt, i una pista de patinatge sobre gel. Acosta’t fins a l’estació de tren, on fan un festival de figures de gel. Aprofita-ho per fer una escapada a Gant, que té pista de gel davant de l’església de Sant Nicolau. És un lloc ideal per a les famílies.

Bratislava (Eslovàquia) Dos mercats, un nucli antic

El nucli antic acull dos mercats de Nadal, situats a cinc minuts a peu i ubicats en dues de les places principals, la Hlavné i la Františkánske. El primer, més gran, concentra les casetes de fusta pintades de vermell i blanc on trobarem souvenirs, decoracions nadalenques i gastronomia. El segon està dedicat a la gastronomia local: formatge fregit i lokše, entre d’altres delícies, combinats amb medovina, un vi dolç típic.

Gaudeix dels millors serveis: Guia de parla castellana i visites indicades al programa. Més informació al telèfon 93 208 70 00, agències i racctravel.com

Font: RevistaRACC per Mònica Galindo