Arriben els smartphones que es dobleguen!

Por: RACC Blog

smartphone doblega

Pantalla flexible d’un dispositiu Samsung amb Windows Phone 8. Foto : Brian Carlson

L’empresa coreana Samsung va mostrar en un acte amb els accionistes de la companyia els seus avanços pel que fa a pantalles flexibles. Després d’anys de recerca, els proveïdors de components per a la indústria telefònica estan a punt de canviar la concepció dels smartphones, amb el llançament de les primeres pantalles OLED flexibles.

El fabricant sud-coreà, que fa temps va provar sort amb el curvilini Galaxy Round i més recentment va treure al mercat el primer telèfon amb la primera pantalla de dos costats amb el Galaxy Note Edge, té previst iniciar la producció de panells OLED flexibles el 2015. L’estratègia de Samsung és posar-se al capdavant i aconseguir, al més aviat possible, una quota del mercat, ja que la companyia no espera que els seus rivals puguin atrapar-lo fins al 2016. Lògicament, el ventall de productes no es limita als smartphones o tauletes, sinó que s’obre la porta a una infinitat de dispositius per portar al damunt, que trauran més partit d’aquesta característica.

Tant Samsung com LG fa anys que experimenten amb pantalles flexibles, encara que el principal resultat d’aquest treball han estat les pantalles corbes dels televisors. Tot i la curvatura, les pantalles d’aquests dispositius segueixen sent rígides, entre altres coses per la dificultat de produir en massa una tecnologia de pantalles que no ha sortit del laboratori.

Ara com ara, Samsung considera que n’hi haurà prou amb una producció d’entre 30.000 i 40.000 pantalles flexibles al mes, que espera aconseguir durant l’any que ve per llançar un primer smartphone que es pugui doblegar. Cal esperar que la flexibilitat estigui limitada a un únic punt, com passava en el seu vídeo promocional, ja que el fet que la pantalla es doblegui no vol dir que la resta de l’electrònica pugui fer-ho també.

http://www.youtube.com/watch?v=N3E7fUynrZU

La promesa de Samsung d’una pantalla plegable es produeix pocs dies després que LG hagi projectat els seus plans futurs. Pel que sembla, el rival també coreà de Samsung pretén desenvolupar pantalles cada vegada més flexibles i per al 2017 espera haver desplegat la tecnologia necessària per implementar pantalles capaces de ser doblegades primer i, posteriorment, dispositius enrotllables completament. Aquestes pantalles OLED serien capaces de resistir altes temperatures i reduir el gruix prou per plegar-se i poder aguantar aquesta flexibilitat.

I recorda… Des d’Assistència Informàtica Premium 24 h del RACC estem a la teva disposició per explicar-te més novetats sobre les pantalles plegables dels nous smartphones. Truca’ns al telèfon gratuït 900 35 14 34.