Consells per viatjar als Estats Units

Por: RACC Blog

Anar als Estats Units és un dels somnis viatgers de moltes persones. Ja sigui per visitar ciutats cosmopolites com Nova York o San Francisco, recórrer rutes mítiques com la Route66 o els parcs de la costa oest o divertir-se en família als parcs temàtics d’Orlando, a Florida. Tu també somies en un viatge així?

Tot seguit, compartim amb tu 5 consells bàsics per anar als Estats Units que segur que et seran molt útils per preparar el viatge dels teus somnis. Apunta-te’ls!

Obertura de fronteres i mesures covid-19

A partir del 8 novembre es reprenen els viatges als Estats Units per als països que hi tenien l’entrada vetada des del principi de la pandèmia. A partir d’ara i fins a nou avís aquests són els requisits sanitaris per poder anar als Estats Units:

  • Pauta de vacunació completa i document oficial que ho acrediti (obligatori per a majors de 18 anys).
  • Prova PCR o prova d’antígens negativa o feta com a molt tres dies abans del viatge (per a tots els passatgers de 2 anys o més).

Pots trobar la informació oficial i actualitzada sobre els requisits covid-19 per entrar als EUA aquí.

Documentació i visats per anar als Estats Units

Per viatjar als Estats Units cal tenir el passaport de lectura mecànica en vigor i tramitar el visat electrònic ESTA per a tots els ciutadans de nacionalitat inclosa dins de Visa Waiver Program, que un cop autoritzat té una validesa de 2 anys.

  • Llistat de països que poden viatjar tramitant el visat ESTA: Alemanya, Andorra, Àustria, Austràlia, Bèlgica, Brunei, Xile, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Holanda, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Japó, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Mònaco, Noruega, Nova Zelanda, Portugal, Regne Unit, República de Corea, República Txeca, Sant Marí, Singapur, Suècia, Suïssa, Taiwan.

Per a altres nacionalitats, consulteu els organismes oficials per saber quina mena de visat cal tramitar.

Moneda, propines i taxes

La moneda oficial i amb l’única que es pot pagar als EUA és el dòlar americà (USD). Et recomanem portar una petita quantitat de dòlars en efectiu per pagar propines, menjar de carrer, etc. durant el viatge, però tingues en compte que als Estats Units està molt estès l’ús de les targetes de crèdit/dèbit fins i tot per a imports petits.

Una cosa que cal tenir en compte a l’hora de calcular el teu pressupost de viatge és que al sector serveis i restauració cal deixar propina sempre!

Als restaurants on et serveixen a taula ja en trobaràs alguns que directament inclouen la “tip” o “gratuity” al tiquet, però en cas contrari l’hauràs d’afegir manualment. Tingues en compte que als restaurants tipus fast food no s’exigeix ​​propina, però sempre hi ha un pot on pots deixar alguna cosa com a gratificació.

Per norma general això és el que cal deixar de propina als restaurants dels Estats Units:

  • 18%: és l’import de la propina mínima.
  • 20%: el que es deixa per norma general.
  • 22%: si el servei ha estat insuperable, aquest és el percentatge que cal afegir a l’import final a pagar.

No oblidis que taxis, guies locals, servei de maleters dels hotels, etc. també esperen la gratificació.

D’altra banda, les taxes als EUA no s’indiquen als preus i se sumen per separat quan es passa per caixa. Cada estat té els seus propis impostos, per la qual cosa el % pot variar si ets a Nova York o a Nova Jersey.

Recomanacions per conduir pels EUA

Si fas un roadtrip pels Estats Units, has de tenir en compte el següent:

– Has de tramitar abans de viatjar el carnet internacional de conduir.

– Quan recullis el vehicle de lloguer, com a qualsevol altra part del món, et sol·licitaran una targeta de crèdit com a garantia a nom del conductor.

– Abans de posar-te en marxa assegura’t d’haver contractat tots els serveis addicionals que necessitis (segon conductor, cadira per a nens, GPS…) i tenir clares les condicions de la reserva (política de combustible ple-ple, quilometratge il·limitat…).

– Els cotxes als EUA són, majoritàriament, automàtics. Si acostumes a conduir un cotxe amb marxes, pren nota de com funciona la palanca de canvis dels cotxes automàtics:

  • D (drive): per conduir.
  • R (reverse): marxa enrere.
  • N (neutral): punt mort.
  • P (parking): per deixar el cotxe aparcat.

– Algunes normes de circulació poden ser diferents de les del vostre país d’origen, no és sobrer informar-se abans sobre com es condueix als Estats Units. Aquí et deixem alguns consells:

  • A la cruïlla amb un semàfor en vermell es pot girar a la dreta des de la dreta, excepte si hi ha un senyal que indiqui No Turn on Red [No girar en vermell].
  • Tant en un stop com en una cruïlla sense semàfors, la prioritat la té qui arriba primer. I en cas d’arribar dos cotxes alhora, la prioritat és del de la dreta.
  • Es prohibeix aparcar davant d’una boca d’incendi.
  • És obligatori aturar-se darrere d’un autocar escolar quan aquest faci una parada, per seguretat dels ocupants.
  • En cas de ser aturat per un cotxe de la policia, no s’ha de sortir del vehicle fins que no t’ho indiquin.

La importància de contractar una assegurança de viatge per anar als Estats Units

És molt important contractar una assegurança de viatge per anar als Estats Units, perquè en cas de necessitar qualsevol visita o prova mèdica la sanitat és molt cara i mai se sap què pot passar.

Per això recomanem sempre viatjar amb una assegurança de viatge RACC, que inclou:

  • Assistència personal en viatge
  • Assistència sanitària urgent
  • Metge de guàrdia
  • Assegurança de responsabilitat civil
  • Assegurança d’accidents

Els tres viatges RACC als Estats Units més venuts