Les seves primeres vacances amb els amics. Claus per estar tranquils

Por: RACC Blog

Aquest any les vacances seran diferents: el teu fill ha decidit, per primera vegada, marxar uns dies pel seu compte amb uns amics. Però està realment preparat per a això? Per valorar-ho és molt important tenir en compte el següent:

  • Consideres que el teu fill és prou madur? El grau de maduresa es demostra en el dia a dia. Si el teu fill es fa càrrec de les seves obligacions i compleix amb els acords a què arribeu, per exemple, els caps de setmana (com l’hora de tornada a casa), és molt més probable que la seva actitud durant les vacances amb els seus amics sigui responsable.

  • Té capacitat per resoldre problemes per ell mateix? La seva experiència quan s’ha quedat sol a casa pot donar-te moltes pistes sobre això.

  • Com han anat altres experiències semblants? Encara que siguin les primeres vacances amb amics, has de valorar com ha estat el seu comportament en els viatges escolars o en altres activitats d’oci supervisades per adults, com les colònies d’estiu.

vacances amb els amics

Per no preocupar-se massa…

Respondre en positiu a les preguntes anteriors és bon senyal, encara que segurament no podràs evitar preguntar: I si li passa alguna cosa? Què puc fer jo per facilitar que l’experiència sigui al màxim d’enriquidora? Pren nota dels següents consells:

  • La destinació, no molt allunyada. Tampoc es tracta que el lloc de vacances estigui al costat, però sí relativament a prop per poder anar-hi si el jove ho necessita. Triar un lloc conegut per tots, on hagi estat abans amb vosaltres, pot ser una bona opció per a aquest primer viatge.

  • Conèixer els amics. Saber amb qui se’n va de vacances t’ajudarà a portar-ho millor. També és recomanable conèixer els pares de la resta de companys de viatge.

  • Acordeu un horari de trucades. No es tracta que l’atabalis amb trucades o missatges (podria prendre-s’ho com una invasió a la seva intimitat) però sí que establiu un horari. Per exemple, pots demanar-li que et truqui cada nit perquè us expliqueu com us ha anat el dia.

  • La confiança és fonamental. Explica-li la responsabilitat que comporta viatjar sol i recorda-li, sempre des del diàleg i la confiança, com actuar davant determinats “perills” o circumstàncies problemàtiques que poden sorgir durant el viatge. I recorda que la comunicació pares-fills no és fruit d’un dia, s’ha de cultivar i regar amb cura.

Finalment, tingues en compte que si el teu fill és soci del RACC podràs estar encara més tranquil, perquè tindrà assistència mecànica, personal i sanitària durant el viatge en cas de necessitar-la.