Els viatges amb avió… una caixa de sorpreses abans i després de pujar

Por: RACC Blog

Quan pugem a un avió a la recerca d’un destí que ens aporti noves emocions, noves experiències i ens evadeixi de la nostra rutina, no solem imaginar que l’aventura pot començar al mateix instant en què trepitgem l’aeroport. Aquesta és la sensació de moltes de les persones que han viscut moments inoblidables, per bé i per mal, al cap de poc de facturar la maleta. T’expliquem algunes de les situacions i de les curiositats més rocambolesques:

Comiats exprés per no ser multats
Qui no ha pogut aturar el cotxe davant de la porta de l’aeroport perquè hi ha gent acomiadant-se com si no hi hagués un demà? A l’aeroport danès d’Aalborg es munta tal merder a la zona d’estacionament a causa dels comiats eterns entre familiars, nuvis i amics que han posat un cartell que prohibeix explícitament allargar els petons i les abraçades més de 3 minuts. Vaja, que han de ser comiats exprés sota amenaça de multa! Font: Turisme de Dinamarca.

kiss--goodbye-at-aalborg-airport Senyal de l’aeroport danès d’Aalborg.
Foto: Turisme de Dinamarca.

Amor per la seva mascota
Un passatger de l’aeroport de Guangzhou Baiyun (Xina) va decidir que volia viatjar amb la seva mascota, una preciosa tortuga. I no se li va ocórrer una altra manera de fer-ho que preparar un suculent entrepà i col·locar-la al mig del pa com si fos una hamburguesa. Quan la motxilla del passatger va passar per l’escàner de control, els policies van detectar que l’hamburguesa tenia protuberàncies i van decidir obrir la bossa. La sorpresa va ser majúscula perquè hi van trobar, quietona, la mascota del passatger disposada a anar-se’n de vacances amb ell. Font: Europa Press.

Baby_turtle El passatger va pensar que podia fer
passar la seva mascota per una hamburguesa.

Els passatgers empenyen l’avió per poder volar
Et pots creure que després de facturar, entrar a la cabina, deixar les teves pertinences al portaequipatges i per fi seure, haguessis de baixar a empènyer l’avió a 52 graus sota zero? Doncs això és el que els ha passat recentment a uns passatgers en un aeroport de Sibèria, situat a tan sols 163 km del Cercle Polar Àrtic, quan es disposaven a volar amb la companyia russa Katekavia, propietat d’UTair, la companyia aèria russa. Segons els treballadors de la tripulació, 74 passatgers es van oferir voluntaris per baixar a empènyer quan se’ls va informar que l’avió no podia enlairar-se perquè les rodes s’havien congelat. Després d’aconseguir moure’l, l’avió va poder alçar-se i volar sense problemes. Font: El Periódico de Catalunya.

Pagar el combustible durant el viatge
Pagar un extra pel fuel si es vol arribar a destinació. Això és el que van viure els passatgers de la Companyia Comtel Air que volaven de l’Índia a Birmingham (Regne Unit) amb escala a Viena. Quan van aterrar a la capital austríaca per una escala tècnica, l’hostessa els va explicar que la companyia s’havia declarat en fallida i que havien de ser ells els que paguessin el fuel si volien continuar el viatge, ni més ni menys que 25.000 euros en total! A més de ser una mesura insòlita, el surrealista va ser que la policia austríaca va escortar els passatgers perquè poguessin retirar els diners del caixer de l’aeroport (uns 150 euros per persona) i afrontar així el pagament per poder tornar a casa. Als passatgers no els va quedar altre remei que abonar la quantitat per sortir volant. Font: BBC.

El Pare Noel també deixa regals a les aerolínies
L’any passat l’aerolínia canadenca WestJet va fer una sorpresa als passatgers que anaven des de Toronto a Calgary, donant-los l’oportunitat de parlar amb el Pare Noel a través d’una pantalla gegant mentre esperaven l’avió. En arribar al seu destí, els passatgers van anar a recollir les maletes. Allà van descobrir que Santa Claus no només havia parlat amb ells i els havia desitjat un bon Nadal sinó que havia deixat per a cada un dels passatgers paquets personalitzats, que anaven sortint per la cinta transportadora. I com veiem al vídeo, el Pare Noel va ser molt generós. Font: Global Post.

Recorda que el RACC t’ofereix diferents opcions per viatjar segur i evitar qualsevol tipus de contratemps. I si encara tens pendent planificar les teves vacances nadalenques, el Servei de Viatges del RACC et porta a les destinacions més suggeridores al millor preu.