Guia pràctica per viatjar a Lanzarote aquest estiu

Per: David Felipe

Les Illes Canàries són la destinació perfecta per viatjar els 365 dies de l’any, pel seu bon clima, els seus paisatges i les seves platges. T’animes a visitar-les aquest estiu? Si és el destí que has escollit per a aquest estiu o si estàs pensat anar-hi aviat, t’expliquem tot el que cal veure a Lanzarote, una illa diferent de foc, terra i aigua.

Com arribar-hi i com moure’s per Lanzarote

Hi ha una gran oferta de vols directes i en connexió des de la península fins a l’aeroport César-Manrique-Lanzarote. El més recomanable és reservar els bitllets d’avió amb antelació per trobar les millors ofertes.

Un cop a l’illa, encara que hi ha moltes excursions imprescindibles que es poden contractar si decideixes deixar-te portar, el millor és reservar un cotxe de lloguer i moure’t al teu aire. Hi ha moltes coses per veure i per fer a Lanzarote!

Abans de viatjar a Lanzarote

  • Revisa el teu DNI, el Carnet de Conduir, etc i comprova que tens tota la teva documentació en regla.
  • Contracta una assegurança de viatges amb cobertures Covid-19 i que també cobreixi en cas de cancel·lació del viatge.

Què s’ha de veure a Lanzarote

Per viatjar a Lanzarote us recomanem un mínim de 5 a 7 dies, durant els quals podràs gaudir de sol i platja, però també de pobles pintorescos, paisatges increïbles pel seu origen volcànic, llocs ben curiosos i una molt bona gastronomia.

Terra volcànica de contrastos: excursions imperdibles

Parc Nacional de Timanfaya: sens dubte el reclam turístic més famós per veure a Lanzarote. La millor opció per recórrer aquest espai protegit és fer la Ruta dels Volcans amb guagua, que comença al Centre de Recepció de Visitants Islote de Hilario i dura uns 14 quilòmetres, o bé fer alguna ruta de senderisme.

El Lago Verde: o també Charco de los Clicos, aquest antic volcà amaga una llacuna verda que contrasta amb la terra negra i rogenca volcànica.

Los Hervideros: una altra de les vistes imprescindibles per veure a Lanzarote són aquests penya-segats dins el Parc Natural dels Volcans, un paisatge natural increïble del qual pots gaudir seguint un petit corriol.

Los Jameos del Agua: César Manrique va ser un important artista vinculat a l’illa i aquest és un dels llocs de Lanzarote on va deixar la seva empremta, convertint un tub volcànic amb un llac interior en una meravella arquitectònica, en la qual destaquen els característics crancs albins que hi viuen, una espècie única.

La Cueva de los Verdes: és un altre dels llocs amb signatura de César Manrique, a l’interior del volcà La Corona. Un lloc molt especial per visitar durant el teu viatge en aquesta illa.

Mirador del Río: des d’aquest mirador, situat al cingle de Famara, a 470 metres d’altitud, podràs obtenir unes vistes panoràmiques úniques d’Isla Graciosa, de la qual parlem una mica més avall.

Jardín de Cactus: aquest jardí alberga moltes espècies de cactus diferents i, per descomptat, també és obra de César Manrique, de fet va ser la seva última obra a l’illa.

Isla Graciosa: val la pena fer una excursió fins en aquesta petita i pintoresca illa, de platges paradisíaques i casetes de pescadors.

Les millors platges i cales

Les millors platges de Lanzarote es troben al sud, aquestes són les nostres preferides:

  1. Platja de Papagayo
  2. Platja Mujeres
  3. Platja de la Cera
  4. Platja de Famara
  5. Calentón Blanco
  6. Platja de Las Cucharas
  7. Los Charcos
  8. Playa Blanca i Playa Dorada

Pobles i ciutats amb encant

Arrecife: a la capital de Lanzarote val la pena fer una passejada i visitar els castells de San José i de San Gabriel, l’església de San Ginés i el pont de Las Bolas.

Puerto del Carmen: és la ciutat més turística de Lanzarote i amb més oferta hotelera. Pot ser una bona opció allotjar-s’hi i descobrir des d’aquí la resta de l’illa. El seu millor moment és en dates de carnaval, quan està més viva.

Playa Blanca: un bonic poble de pescadors, on de passada pots visitar la fortalesa de Las Coloradas, una torre defensiva que data del segle XVIII.

El Golfo: és un petit poble pesquer, a parer nostre el més bonic de tota l’illa de Lanzarote.

Villa Teguise: on predomina el castell de Guanapay, però si aquesta localitat és famosa per alguna cosa, és pel seu mercat setmanal dels diumenges.

Haría: a nord de l’illa, molt a prop de la vall de Las Mil Palmeras. Destaca per les seves casetes blanques en contrast amb la terra negra.

Ruta vinícola per La Geria

Una ruta amb cotxe ideal de fer a Lanzarote és recórrer les vinyes de la vall de La Geria, molt a prop de Timanfaya, en unes terres bàsicament de cendra negra on creixen les vinyes, i pots aprofitar-ho també per parar-te en alguna de les bodegues i visitar el Museu del Vi.

Què es pot menjar a Lanzarote

A part de tastar un bon vi de la terra, especialment el vi blanc de malvasia, tampoc pots anar-te’n de l’illa sense tastar les papas arrugadas con mojo, el gofio canari, tonyina en adob o les lapas, que són uns petits mol·luscos.