Guia pràctica per viatjar a Mallorca aquest estiu

Per: David Felipe

Per a molts l’estiu és sinònim de platges, bon clima i relax, i les Illes Balears són la destinació perfecta per gaudir d’aquestes merescudes vacances. En aquesta nova guia pràctica et mostrem tot el que cal veure a Mallorca perquè descobreixis l’illa molt més enllà dels mites.

Com arribar-hi i com moure’s per Mallorca

Hi ha una gran oferta de vols directes o en connexió des de les principals ciutats de la península. Per trobar els millors preus, et recomanem reservar vols amb anticipació. També és possible arribar a Mallorca amb ferri, des de Barcelona i València.

Mallorca és l’illa més gran de les Balears i hi ha molt per veure i descobrir, per això és imprescindible reservar un cotxe de lloguer per a moure’t per l’illa al teu aire. Quan preparis el viatge, tingues en compte els nostres consells pràctics per viatjar amb cotxe.

Abans de viatjar a Mallorca

  • Comprova que tota la documentació (DNI, Carnet de conduir, etc.) està al dia.
  • Contracta una assegurança de viatges amb cobertures Covid-19 i que també cobreixi en cas de cancel·lació del viatge.

Què s’ha de veure a Mallorca

Encara que una illa ens porta a pensar només en platges, hi ha molt més a veure a Mallorca. Et recomanem estar-t’hi com a mínim entre 5 i 7 dies per veure tots els seus atractius turístics, que van des de les millors zones de bany fins a ciutats i pobles amb encant, paisatges naturals únics i molt més:

Les millors platges i cales de Mallorca

No pots viatjar a Mallorca i tornar a casa sense haver-te banyat en alguna d’aquestes 10 platges i cales mallorquines precioses:

  1. Cala de Sa Calobra
  2. Cala Tuent
  3. Platja s’Amarador, al Parc Natural de Mondragó
  4. Cala Varques, on hi ha un pont natural molt fotogènic
  5. Platja de Formentor
  6. Cala Figuera
  7. Cala Mitjana, molt a prop de la població pintoresca de Portocolom
  8. Platja de Muro, al Parc Natural de s’Albufera
  9. Cala Torta
  10. Es Trenc

Ciutats i pobles amb encant

Palma de Mallorca: o més ben dit Palma, la capital de Mallorca, és una visita imprescindible en qualsevol viatge a l’illa. La Catedral, la Llotja, el castell circular de Bellver, el Palau Reial de l’Almudaina, els patis mallorquins i els carrers estrets del barri jueu són alguns dels llocs on perdre’s.

Alcúdia: aquest petit municipi és dels llocs que cal veure a Mallorca perquè és un dels racons més màgics de l’illa. La seva història es remunta a temps de fenicis, grecs i romans. Es pot accedir a la ciutat antiga des d’un dels dos accessos de la muralla i el més recomanable és recórrer tot el seu perímetre (aprox. 1,5 km).

Pollença: aquest poble, juntament amb Alcúdia, van ser escollits dos dels pobles més bonics d’Espanya el 2020.

Sóller: el que fa pintoresca la visita a aquesta localitat és agafar un tren d’època amb sortida des de Palma.

Sant Elm: petit poble de pescadors a nord de l’illa, a la serra de Tramuntana, amb unes vistes molt especials a l’illot de sa Dragonera. El millor moment per visitar-lo és al capvespre o de dia, si vols pujar en una de les petites barques que porten fins a l’illot.

Portcolom: un altre poble de pescadors ple d’encant i tranquil·litat, una imatge de postal!

Rutes escèniques per Mallorca

Una ruta amb cotxe per la serra de Tramuntana, per gaudir dels paisatges verds i abruptes, els miradors i les platges espectaculars que es troben en el camí, és una de les opcions més recomanables. Algunes de les poblacions més famoses d’aquesta ruta són Andratx, Sóller, Valldemossa i Pollença. No pretenguis veure-ho tot en un dia, és una ruta per gaudir-la amb calma i no cal que facis tots els quilòmetres en un dia.

Un altre recorregut molt especial és cap de Formentor, des dels miradors des Colomer i Talaia d’Albercutx discorre una carretera panoràmica passant per la platja de Formentor i cala Figuera, que acaba al far de Formentor. Ideal al capvespre.

Coves i altres llocs més per veure a Mallorca

Entre la llista d’imprescindibles que cal veure a Mallorca durant el viatge tampoc poden faltar les coves del Drac, una catedral subterrània a Port de Manacor. Però, tot i que aquestes són les més famoses …, sabies que no són les úniques? També pots visitar les coves de l’Hams i les coves d’Artà.

Una altra meravella de la natura és sa Calobra i el congost del torrent de Pareis.

Si tens temps, aprofita l’ocasió per conèixer millor l’illa de Mallorca i visitar també l’arxipèlag de Cabrera, un espai natural protegit únic. Per arribar-hi cal contractar una excursió que dura entre 6 i 8 hores.

Què es pot menjar a Mallorca

Segur que quan tornes d’un viatge a Mallorca portes algunes ensaïmades mallorquines de record! Però, a més, durant la teva estada a l’illa tasta també el típic arròs brut, un arròs caldós molt típic; el tumbet, en el qual es fan servir verdures de temporada, el frit mallorquí i la sobrassada.