Les cases més terrorífiques del cine. Saps on trobar-les?

Tags: ., ,

Por: RACC Blog

T’agraden les emocions fortes? Series capaç de viatjar a un lloc recòndit només per a reviure l’experiència dels protagonistes d’algunes de les pel·lícules més esgarrifoses de la història del cine? Aquest és el teu article! Et revelem la ubicació d’algunes de les cases que, sens dubte, també ocupen un lloc a la nostra memòria col·lectiva, just al carrer de la por. Aquí les tens.

Psicosis Psicosis (Alfred Hitchcock, 1960). La casa del Norman Bates va ser construïda ad hoc per a gravar la pel·licula. T’atreviries a trepitjar-ne la dutxa? Doncs hauries d’anar als Universal Studios, a Los Angeles, on és un dels principals atractius turístics.

La llavor del diable La llavor del diable (Roman Polanski, 1968). L’apartament on la joveníssima Mia Farrow se sentia assetjada pels adoradors del diable, simulava estar ubicat a l’edifici Dakota, a Manhattan, Nova York, on es van gravar els exteriors amb més d’un contratemps. Lamentablement aquest edifici és més conegut perquè als peus d’aquest hi van assassinar John Lennon el 8 de desembre del 1980.

L'exorcista L’exorcista (William Friedkin, 1973). La universitat de Georgetown (a l’oest de Washington) no només acull el recinte educatiu catòlic més antic de Nord-Amèrica, sinó també la casa on intentaven alliberar Regan MacNeil de la possessió demoníaca. Podràs veure-hi les escales on acabava morint el pare Karras. Tot i això, no podràs intentar baixar les escales de l’interior a l’estil “nena de l’exorcista”, perquè les escenes d’interior es van fer en un dels estudis de Nova York.

La matança de Texas La matança de Texas (Tobe Hooper, 1974). El rodatge de la pel·lícula es va fer als afores d’Austin (Texas), localitat on va néixer el director. Van llogar la casa per al rodatge amb els habitants a dins. El 1998, la van desmantellar i recol·locar a KingsLand (Texas) i es va convertir en un restaurant que actualment es diu Gran Central Café.

Poltergeist Poltergeist (Tobe Hooper / Steven Spielberg, 1982). No sabem si està al damunt d’un cementiri inidi o no, però aquesta casa existeix i es troba en un barri residencial de Simi Valley  (California). Pel que sembla, l’agosarda família que la va comprar un cop va acabar el rodatge hi continua vivint avui en dia.

Els altres Los otros (Alejando Amenábar, 2001). La casa on es confonien els vius amb els morts és, en realitat, el Palau de los Hornillos, situat a Las Fraguas (Cantabria). Abans de trobar-la, l’equip de la pel·lícula va visitar més de 100 mansions angleses. I, encara que sembli mentida, la majoria d’escenes de boira es van muntar per ordinador.

T’has decidit i vols viatjar a una d’aquestes destinacions? T’ho posem fàcil amb el Servei d’Agència de Viatges del RACC.

I perquè passis una mica menys de por, recorda que si ets Soci Travel podràs gaudir de tota la tranquil·litat en els teus viatges.