No vull facturar! 5 trucs perquè t’hi càpiga tot a la maleta de mà

Por: RACC Blog

Si ets dels qui et fa por el moment de fer la maleta abans d’una escapada perquè penses que no hi cap res, pren nota dels següents consells. En arribar al teu destí et sentiràs com la mateixa Mary Poppins traient l’equipatge de la seva famosa bossa.

Equipaje de mano

1. Tria bé el que et vols emportar i posa-ho tot a la vista. És important que les peces combinin entre si (tria colors que s’avinguin entre ells i roba versàtil, que puguis usar tant de dia com de nit en funció de com la combinis). Emporta’t peces que acostumis a posar-te, amb les quals et sentis a gust. I per encertar encara més en la teva elecció, mira abans la previsió del temps del lloc de destí.

2. Durant el trajecte, porta posat el que més espai ocupi. Per exemple, si vols portar unes botes i unes sabatilles d’esport per caminar, millor posa’t les botes. El mateix passa amb els jerseis: tria’n un dels més voluminosos per portar-lo posat.

3. L’ordre sí que importa. Tens clar tot el que vols portar i segurament et preguntaràs: com ho faig perquè tot això em càpiga a la maleta? Posar-ho en ordre i treure partit als espais és vital. Comença pel calçat, i aprofita els seus buits per introduir un o dos parells de mitjons a l’interior. Posa’l en una bossa i situa’l a la part inferior, perquè el pes de les sabates no arrugui la resta d’equipatge en posar la maleta en vertical. Continua per les peces més pesades i que menys s’arruguin (per exemple, uns texans). Plega’ls molt bé i enrotlla’ls perquè ocupin menys espai, aplanant-los al màxim mentre els enrotlles per evitar que s’hi formin arrugues. A continuació introdueix samarretes i jerseis, sempre de menys a més lleugers, seguint la mateixa tècnica d’enrotllat.

4. Aprofita els buits. Utilitza les cantonades o els espais entre peces per guardar els cinturons, el carregador del mòbil, la roba interior…

5. Necesser i aparells electrònics, al final. Si viatges amb avió, probablement hauràs de treure el necesser, la tauleta o l’ordinador al control de seguretat. Per això és important que els guardis al final, per poder treure’ls sense haver de desfer tota la maleta. Posa el necesser a la part baixa (la de les rodes) perquè no aixafi amb el seu pes tota la resta. I recorda portar-hi només l’imprescindible: si t’allotges en un hotel, informar-te sobre els productes de cortesia també pot fer-te estalviar espai.

Gràcies a aquests consells veuràs com et cap molt més equipatge a la maleta de mà, tal com mostra el següent vídeo.

Ja només et falta triar destinació. A l’agència de viatges del RACC en tens moltes per fer-ho.