5 idees per descobrir els Picos de Europa amb canalla

Per: Sandra Mariages

Picos de Europa con niños

Cercant idees per gaudir d´un viatge en família en plena natura? Et proposem visitar el parc nacional dels Picos de Europa amb canalla, un indret amb uns paisatges impressionants i ple d’activitats per a grans i petits.

On és el parc nacional dels Picos de Europa?

El parc nacional dels Picos de Europa es troba a la serralada Cantàbrica, entre Astúries, Cantàbria i Lleó, i la part asturiana és la més recomanada per visitar, sobretot en un primer viatge, ja que aquí es troben la majoria de llocs per veure i moltes de les rutes de senderisme que són ideals per fer als Picos de Europa amb nens.

La millor manera d’arribar-hi és amb cotxe, la qual cosa us permetrà moure’s pel parc al vostre aire i poder fer diverses excursions per diferents zones segons els vostres gustos i les vostres preferències.

Les carreteres estan en bon estat i podreu arribar a tots els llocs més famosos sense problemes, però com que sempre hi pot haver imprevistos, per què no et llegeixes abans d’emprendre la marxa què s’ha de fer en cas de punxada?

Consells per organitzar un viatge pels Picos de Europa en família

Si esteu pensant visitar els Picos de Europa en família, preneu nota d’aquests consells:

Quants dies calen per visitar el parc nacional?

Hi ha moltes coses per veure i fer als Picos de Europa, per això et recomanem passar-hi un mínim de 3 nits/4 dies, encara que si tens més dies, t’assegurem que no t’avorriràs! L’ideal seria que poguessis estar-hi una setmana i així combinar les visites i les excursions amb altres moments de relaxació en plena natura.

Quan és millor visitar els Picos de Europa amb canalla?

Els millors moments per visitar aquest parc nacional són la primavera i la tardor, quan les temperatures són més càlides. A l’hivern les temperatures són molt baixes i fins i tot hi pots trobar neu, mentre que si hi vas a l’estiu, t’aconsellem anar ben preparat per al sol i la calor (gorra, protector solar, aigua, etc.).

Cinc recomanacions pràctiques abans de sortir de viatge:

  • Organitza la ruta per avançat, per aprofitar més bé el temps.
  • Prepara el cotxe abans de sortir, revisa que tot estigui en ordre, tant la documentació com l’estat del vehicle.
  • Com que val més prevenir que lamentar, contracta una assegurança familiar i viatja amb tota tranquil·litat.
  • Uns dies abans de sortir, mira la previsió del temps i adequa la maleta a les temperatures i les probabilitats de pluja.
  • Perquè els nens no s’avorreixin al cotxe, recorda portar joguines i qualsevol altra cosa perquè s’entretinguin.

Què fer als Picos de Europa amb canalla: sis visites imprescindibles

Hi ha molts plans per gaudir dels Picos de Europa amb canalla! Aquesta és la nostra selecció dels més imprescindibles per visitar, adequats per anar-hi en família:

1. Congost de Cares

La ruta de senderisme més famosa que fer als Picos de Europa és la ruta del Cares, el paisatge és espectacular, però es passa per alguns trams vertiginosos. És una gran aventura per viure en família, però no la recomanem gaire si els nens són molt petits.

Excursiones por Pico de Europa en familia

Ruta del Cares al parc nacional dels Picos de Europa

2. El riu Sella

Si viatgeu a l’estiu i voleu fer alguna activitat aquàtica, us recomanem practicar caiac al riu Sella, entre Arriondas i Ribadesella, on desemboca el riu al mar Cantàbric.

3. Els llacs de Covadonga

Els llacs glacials de Covadonga són el paratge natural més famós dels Picos de Europa. Dedica un dia a visitar el Santuari de Covadonga, la Santa Cueva i gaudir d’aquesta joia de la natura.

Excursiones Picos de Europa con niños

Llacs de Covadonga als Picos de Europa

4. El telefèric de Fuente Dé

El telefèric de Fuente Dé, a la vall de Liébana, és una altra de les activitats que recomanem fer als Picos de Europa amb canalla. El viatge en si ja serà una aventura, i un cop a dalt podreu fruir de diverses rutes de senderisme per a tots els nivells i d’uns paisatges únics.

5. Potes

A Picos d’Europa hi ha molts pobles amb encant que val la pena visitar. Nosaltres ens quedem amb Potes, que pertany a Cantàbria, amb un nucli antic ideal per perdre-s’hi. Per arribar-hi hauràs de travessar el pont de San Cayetano o el pont de la presó, dos dels llocs més destacats per veure a Potes.

Excursiones en los Picos de Europa con niños

Excursió a Potes, a Astúries

Potser t’interessa: Problemes a l’aeroport? Necessites saber això

No et perdis: La guia de viatge