Quan necessito una assegurança de viatge?

Por: RACC Blog

Sempre. Aquesta seria la resposta més apropiada si el que busquem és gaudir de les vacances amb tranquil·litat, i més si viatgem amb canalla. No obstant això, moltes vegades descuidem aquest aspecte en el nostre pressupost viatger i només ho lamentem quan comencen a sorgir els primers inconvenients, i gairebé sempre n’hi ha, per molt planificat que ho portem tot.

Asseguranças de viatges

Com escollir-la bé?

Hi ha molts tipus d’assegurances, per això cal tenir en compte cinc aspectes imprescindibles abans de contractar-ne una:

  1. L’empresa asseguradora ha de tenir prestigi, perquè et respongui com necessites en el cas que pateixis qualsevol contratemps, ja sigui un robatori, una cancel·lació de vols o un problema de salut durant el viatge.
  2. També ha d’oferir un servei d’atenció de 24 hores, per poder solucionar l’incident com més aviat millor.
  3. Opta per la cobertura per a tots els membres de la teva família (despeses mèdiques, intervencions…) que hagin de viatjar.
  4. Busca una assegurança que t’ofereixi la possibilitat d’afegir al seu paquet bàsic cobertures específiques que et puguin interessar. Per exemple, si fas un viatge d’aventura o de muntanya, procura que l’assegurança t’inclogui el material esportiu o el rescat de muntanya.

A l’hora de viatjar, quins tipus d’assegurances hi ha?

Hi ha una infinitat de modalitats, però aquestes són les més efectives i populars:

  • Assegurança al viatger 24 hores. És molt completa i flexible perquè a més d’adaptar-se a qualsevol tipus de viatge, ja sigui per Europa o un altre punt de la resta del món, et protegeix davant tot tipus d’imprevistos i accidents (robatori, pèrdua o destrucció de l’equipatge durant el transport, despeses mèdiques i retorn a casa anticipat per circumstàncies greus, així com una cobertura en cas de defunció o invalidesa permanent per accident durant el viatge).
  • Assegurança anual. Si has de viatjar durant algun temps o acostumes a fer escapades freqüents durant l’any, et convé triar l’assegurança anual perquè no només et dóna una cobertura màxima durant els 365 dies de l’any, sinó que et surt més econòmica que contractar-ne una cada vegada que viatges.
  • Assegurança d’anul·lació. És del tot aconsellable contractar una assegurança d’aquestes característiques per recuperar l’invertit si una malaltia t’impedeix viatjar o un familiar pateix un accident greu, o el teu acompanyant no pot viatjar amb tu; et quedes sense feina, anul·les el casament, o et truquen per a una operació…
  • Assegurança de grups. Si el que estàs preparant és una sortida amb amics o diverses famílies, aquesta és l’opció idònia perquè protegeix tots els membres del grup, tant a nivell sanitari com si algun ha de tornar abans d’hora per algun contratemps a casa (malaltia d’un familiar, danys o robatori a casa…).