Rutes amb raquetes de neu

Per: David Felipe

raquetas nieve

Amb l’arribada de l’hivern i la neu es reprenen les activitats a l’aire lliure més aclamades per famílies i esportistes. Si bé és cert que l´esquí és l´esport més conegut amb l´arribada del fred, no hem d´oblidar que cada vegada es proposen més activitats per gaudir de les muntanyes nevades.

L’últim reclam són les raquetes de neu, una de les ofertes amb més demanda en els darrers anys. Les raons són senzilles: és un exercici per a grans i petits que permet als més aventurers descobrir uns paisatges de somni amb només unes raquetes i uns bastons.

T’agradaria iniciar-te en aquest esport tan divertit o aprofundir-hi? Et presentem les 5 millors rutes amb raquetes de neu als Pirineus Catalans.

Prat de Cadí des d’Estana

Comencem per una excursió al Prat de Cadí, situat a la cara nord de la serra del Cadí (Lleida). El punt de partida se situa a l’aparcament del poble d’Estana, des d’on agafarem una travessia pel Parc Natural del Cadí-Moixeró, que inclou una biodiversitat sorprenent.

És un camí molt senzill sense gairebé cap dificultat; 7,6 km en plena natura que es poden fer en unes 2h15 més o menys. És molt recomanable fer-la en família, ja que, a més, la ruta passa per molts punts turístics.

La Gallina Pelada

Posem destí a la serra d´Ensija, a l´Alt Berguedà (Barcelona), on trobarem la ruta circular que ens porta al cim de la Gallina Pelada. El recorregut comença al coll de la Creu de Fumanya i passa per diferents pobles i llocs emblemàtics abans de coronar el cim.

Aquesta és una ruta una mica difícil, amb un desnivell important i una distància total de 13 km, que es poden fer en 5h15 aproximadament.

Per a aquesta mena de recorreguts d’alta dificultat et recomanem contractar l’opció neu de la nostra assegurança RACC Sport, que us ofereix una assistència immediata davant de qualsevol imprevist amb les vostres raquetes de neu.

Itinerari pel Bosc de Virós

Continuem amb una ruta molt senzilla al Parc Natural de l’Alt Pirineu, al Pallars Sobirà (Lleida). És un camí circular sense gaire desnivell, d’uns 6 km de distància i fàcilment realitzable en 2 hores. És, sens dubte, una excursió amb raquetes de neu ideal per als debutants, perquè no demana domini tècnic ni esforç físic.

Pots deixar el cotxe directament a l’aparcament de les bordes de Virós i començar el recorregut des d’allà. No oblidis prendre uns prismàtics per gaudir de les vistes!

Estany de l’Orri i refugi del Pradell

Comencem el recorregut a la base de l’estació d’esquí nòrdic de Lles de Cerdanya (Lleida) des d’on es realitza un trajecte circular fins arribar a l’estany de l’Orri. Al camí ens trobarem amb llocs interessants com el refugi del Pradell i el Pla de les Someres.

És més aviat una excursió de dificultat mitjana, però també és perfecta per a aquelles persones que es vulguin iniciar amb les raquetes de neu. Trigaràs més o menys 2h30 per acabar els 6,7 km de recorregut, amb un desnivell moderat.

Com que es tracta d’una estació d’esquí, les raquetes de neu es poden llogar directament a l’estació, així ens oblidem del problema del material.

Montardo i Montardo Petit

Aquesta ruta està reservada pels amants de l’aventura i les raquetes de nivell alt.

En total és un recorregut de 19 km per fer en dos dies: el primer per pujar fins al refugi Ventosa i Calvell, i el segon, per pujar fins al cim del Montardo.

Tot el trajecte transcorre entre les espectaculars muntanyes del parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, a la Vall de Boí (Lleida).

Un cop arribats al cim, us assegurem que tindreu una de les millors vistes de la Vall d’Aran.

Destacat: Tens ganes de més neu? Descobreix les millors estacions d’esquí a Catalunya.