Si has de volar amb avió, tingues en compte que…

Por: RACC Blog

Pot ser que aquest estiu hagis d’agafar un o més d’un avió per arribar al teu destí. Si és així, no està de més que tinguis en compte aquests 6 consells clau per volar amb avió. T’ajudaran a tenir un desplaçament plaent i sense contratemps d’última hora.

  1. Arriba amb prou temps a l’aeroport. Pensa que a l’estiu tot està més col·lapsat, el garatge per deixar el cotxe, les cues per fer el check in, l’espera permanent per passar el control policial… Si has de fer un viatge intercontinental, recorda arribar a la terminal unes 3 hores abans. Pots ajustar una mica més el temps si el viatge és per Europa o dins de la península Ibèrica.

volar amb avió

  1. Porta el teu passaport en regla (acostumem a despistar-nos perquè pensem que caduca com el DNI, però el passaport ho fa molt abans). Si arribes a la terminal i de sobte t’adones que no és vigent, recorda que als principals aeroports poden fer-te un passaport a l’instant, però sempre que hi arribis amb temps. Ja sabem com pot ser de lenta, de vegades, la burocràcia!

  1. Passar al primer intent per l’arc de seguretat… és possible!, sempre que eliminis de la teva indumentària de viatge cinturons amb sivelles metàl·liques, botes i botins, roba amb tatxes i monedes a les butxaques. Altrament, pots arribar a fer un nu semiprofessional davant de les forces de l’ordre i de la resta de viatgers.

  1. Prepara a consciència la teva bossa de mà. Sempre sorgeixen dubtes sobre què ens permeten dur i què no. Recorda que els líquids han d’anar en envasos individuals que no sobrepassin els 100 ml. Aquests envasos s’han d’empaquetar en una bossa transparent de plàstic amb autotancament de no més d’un litre de capacitat màxima (bossa d’uns 20 x 20 cm), per facilitar la inspecció d’aquests productes als controls de seguretat. I recorda que al control de l’aeroport has de deixar a la vista la bossa transparent que conté els envasos.

  1. Equipa’t per volar amb avió còmodament. Omple la bossa de coses útils per distreure’t i fer més confortable el vol: un bon llibre, la guia de viatge del lloc on et dirigeixes, alguna cosa per menjar per si tens un atac de gana sobtat i, evidentment, un bon jersei si ets dels que es congelen als avions. A més, un coixí per al coll et serà molt útil per dormir als vols intercontinentals i no arribar amb alguna contractura.

  1. Tingues en compte el pes de l’equipatge. Últimament les companyies aèries han endurit les polítiques pel que fa al pes màxim que pot facturar cada passatger. Les empreses ofereixen aquesta informació al moment de comprar els bitllets, per la qual cosa no està de més saber quant pesa la nostra maleta per evitar pagar-ne un sobrecost notable. A més, pensa que les maletes acostumen a pesar més a la tornada, a mesura que les anem omplint amb compres i records per a tota la família.

Si tens tot això en compte, t’asseguraràs que volar amb avió sigui el preludi i la conclusió d’unes vacances perfectes. Bon viatge!