SOS, els 5 contratemps que et poden arruïnar el viatge

Por: RACC Blog

Alguna vegada el menjar picant t’ha fet mal, la calor t’ha indisposat, t’han cancel·lat un vol o has perdut la documentació? Si has respost que no a tot, pots sentir-te molt afortunat, ja que molts hem viscut en primera persona algun o més d’un d’aquests contratemps. I és que els imprevistos, ho vulguem o no, són un component més de l’aventura de viatjar, per això ens convé afrontar-los com una experiència vital i no com una catàstrofe de dimensions apocalíptiques. El secret per sortir airosos d’aquestes situacions resideix a saber com actuar en cada cas, te’n donem algunes pistes.

Una mala digestió? Els picants i la barreja d’aliments combinats amb la calor poden ser un còctel explosiu (i mai millor dit!) si deixem anar la nostra curiositat gastronòmica. Per això, a més de prendre unes mesures d’higiene i alimentàries preventives, cal portar amb nosaltres la Targeta Sanitària Europea, tenir el carnet de vacunacions al dia  i carretejar una farmaciola de medicines bàsiques.

Foto de Seoul Korea

Documents segurs per no haver de fer una gimcana burocràtica. Recorda fotocopiar tots els teus documents personals i visats originals, i deixa els originals juntament amb els bitllets de tornada a la caixa forta de l’hotel per no perdre’ls. D’aquesta manera t’estalviaràs el trasbals d’haver de substituir una estimulant visita als monuments més emblemàtics de la teva destinació per un soporífer recorregut per les dependències del consolat de torn, donant reiterades explicacions davant els seus funcionaris perquè et tramitin altra vegada la documentació.

Atrapeu el lladre! No t’enganyis, un turista sempre és el millor reclam per a un estafador o carterista. Així que estigues alerta; encara que et pugui resultar una mica laboriós, intenta no semblar una presa fàcil: no portis res de valor a la vista dels altres, reparteix els diners en més d’una butxaca, evita quedar-te adormit o distreure’t en espais públics, hi ha qui ha hagut de tornar gairebé nu a l’hotel després de banyar-se al mar. Si hi ha alguna cosa que caracteritzi els bons lladres és l’habilitat i l’agilitat amb les mans.

Identifica bé el teu equipatge. Tot i que no cal comprar-se una maleta digna del Torrente o tan rosa com la que pugui portar la Barbie, assegura’t que el teu equipatge es reconeix amb facilitat i està ben etiquetat amb les teves dades personals. Fa uns anys, una companyia naviliera va decidir regalar a tots els seus creueristes nord-americans (ni més ni menys que 1.000 persones) una maleta perquè poguessin guardar-hi els seus records i totes eren iguals. El resultat: les maletes amb els records van ser realment regals sorpresa, ja que ningú sabia del cert si la seva maleta era la que havia arribat amb ell. Si en algun viatge et passa una cosa semblant o la teva maleta no arriba, comprova que portes tota la documentació del vol i abans d’abandonar l’aeroport presenta una reclamació per pèrdua d’equipatge al taulell de la teva aerolínia, de manera que t’ho tornin com més aviat millor.

2308100933_b4929aa6f5_z

Cal prendre-s’ho bé. La llista de motius que poden provocar una cancel·lació d’un vol és interminable, des de la climatologia fins a les vagues de personal aeroportuari. Si et trobes amb una cancel·lació no oblidis que tens dret a triar entre la devolució de l’import del bitllet en el termini de set dies o el trasllat fins al teu destí en el menor temps possible. A més cal que guardis tots els comprovants de les despeses que t’ha ocasionat la cancel·lació per exigir la devolució dels diners. No obstant això i malgrat la situació, no perdis el somriure. Si la cancel·lació ha estat en el vol de tornada guarda la teva maleta a consigna si encara no l’havies facturada i aprofita l’ocasió per fer una visita nocturna de la ciutat o gaudir d’un bon sopar per emportar-te el millor record de les teves vacances. De fet, si ho penses bé, fins i tot es podria dir que t’han regalat unes hores més d’oci. Per què lamentar-se’n?!