Viatgem a Finlàndia a l’hivern sense sortir de casa!

Por: RACC Blog

Enguany no podem viatjar tant com ens agradaria, però per això no deixarem de somiar. En aquest article et convidem a descobrir les millors experiències i els llocs més famosos que es poden veure a Finlàndia a l’hivern, per viatjar sense sortir de casa.

Finlàndia és una de les destinacions estrella en aquesta època de l’any. La màgia de les nits eternes, els paisatges blancs i Santa Claus són tres raons de pes per anar a Finlàndia, tot i les baixes temperatures que s’hi troben.

Al viatge virtual que et proposem a tot seguit visitarem Lapònia, la regió finesa més pròxima al Cercle Polar Àrtic i un lloc ple de sorpreses. T’animes a explorar amb nosaltres tot el que cal veure a Finlàndia a l’hivern?

Hèlsinki, la capital finlandesa

Comencem aquest viatge virtual a Hèlsinki, la capital i principal porta d’entrada al país. L’enorme catedral luterana és una de les imatges més representatives de la ciutat. Està situada a la plaça del Senat, on per Nadal s’instal·la el tradicional mercat nadalenc. Altres llocs per visitar són la catedral ortodoxa d’Uspenski, la plaça del Mercat i el monument a Sibelius.

Si et ve de gust viatjar a Hèlsinki des del sofà i seguir explorant, en aquest vídeo podràs recórrer els racons amb més encant i descobrir també l’altra cara de la ciutat, molt moderna i avantguardista.

Catedral de Helsinki

Catedral de Hèlsinki ©Lauri Rotko / Helsinki Marketing

Aurores boreals, el més especial per veure a Finlàndia

Veure aurores boreals és una de les experiències més especials que pots viure a Finlàndia. Lapònia, com que està a tocar del Cercle Polar Àrtic, és la regió on més bé es pot observar aquest fenomen meteorològic. Com més al nord, millor. Per això Ivalo o Saariselkä són dues de les destinacions més famoses on veure aquest espectacle natural, que tenyeix el cel de línies de llum.

Si vols anar algun dia a Finlàndia per veure aurores boreals, pren nota que els mesos de setembre a març són el millor moment per “caçar-ne” alguna.

Però mentre esperes a poder viatjar, prem el play d’aquest vídeo i imagina com seria veure-les en viu i en directe:
 

 

Els paisatges blancs de Lapònia

Seguim virtualment a Lapònia i els seus increïbles paisatges. Sabies que el 90% del territori finès està format per boscos i llacs?

A l’hivern, tot es cobreix d’una capa blanca espessa i és el moment ideal per descobrir aquests boscos amb moto de neu o amb trineu i, fins i tot, intentar pescar alguna cosa en un dels seus llacs gelats.

Actividades de nieve en Laponia

Activitats de neu a Lapònia | Trineu ©Juho Kuva

Motos de nieve en Laponia

Excursió amb motos de neu a Lapònia a l’hivern ©Visit Finland

No et preocupis pel fred, després d’haver dut a terme aquesta activitat el millor és prendre una tradicional sauna finlandesa per recuperar-te.

Per teletransportar-te a aquesta regió de Finlàndia sense sortir de casa, et proposem escoltar els sons de Lapònia en aquesta llista de reproducció d’Spotify.

La màgia de Santa Claus

Seguim a Lapònia i ens desplacem fins a Rovaniemi, on viu un dels personatges més estimats pels menuts de casa. Veure Santa Claus i els seus ajudants treballant per poder portar tots els regals als nens del món durant la nit de Nadal és una experiència que ni nens ni adults oblidaran mai.

Experiencias y Lugares que ver en Finlandia en invierno

Santa Claus ©Riku Pihlanto

El trencaglaç Sampo i el castell de neu de Kemi

L’última activitat que et proposem experimentar a Finlàndia és ni més ni menys que un creuer a bord d’un vaixell trencaglaç i un bany en aigües polars, al mar Bàltic. T’hi atreviries?

A més, aprofitant el viatge amb trencaglaç també pots visitar un castell de neu a escala real que es construeix cada any, on fins i tot et pots allotjar una nit. És una experiència única!, gairebé tant com allotjar-te en un iglú, cosa que també es pot fer a Finlàndia.

 

Segur que aquest viatge virtual per Hèlsinki i Lapònia des del sofà de casa et sembla molt confortable. T’animem a prendre nota d’aquestes experiències i d’aquests llocs que cal veure a Finlàndia a l’hivern per quan puguem tornar a viatjar.

Recorda que a l’Agència de Viatges RACC podràs informar-te sobre aquest viatge i sobre molts més!