Bebè a bord: trucs per al seu primer gran viatge amb cotxe

Por: RACC Blog

Viatjar amb cotxe amb un nadó pot arribar a ser tot un repte. A ells l’experiència els pot resultar avorrida i, si no hi estan acostumats, també estranya i fins i tot tensa. Per això, és millor anar previngut i tenir en compte uns consells bàsics per fer que el viatge sigui més suportable per a tothom.

1. El primer: sempre amb la cadira adequada.

  • Encara que sembli una obvietat, de vegades quan un nadó protesta molt al cotxe és perquè no hi està acostumat, no li agrada o perquè no està del tot còmode. Per això és important assegurar-se que viatja en una cadireta adequada per al seu pes i la seva alçada, que no hi ha res que el molesti o que l’arnès no l’estrenyi més del compte. viatjar-bebe2

2. No als trajectes llargs.

  • Encara que el viatge sigui llarg, programa’l per no fer recorreguts de més de 6 hores diàries, i si és possible, ni en els dies ni les hores de més calor o més trànsit.
  • Fes parades freqüents, cada dues hores aproximadament, per treure el nadó de la cadira, sortir del cotxe i permetre que es mogui una mica mentre tots preneu l’aire. És un bon moment per donar-li menjar, canviar-lo i jugar una mica per trencar la rutina del viatge.

3. Evita la calor i l’excés d’aire.

  • A més de no viatjar a les hores de més calor i més sol, també poden ajudar les cortinetes o para-sols als vidres, ja que redueixen l’exposició al sol i a la calor.
  • L’aire condicionat també ajuda, però pensa que els nadons no mantenen la temperatura corporal igual que els adults. No el posis fort i mai dirigit directament al menut. viatjar-bebe1

4. Tingues a mà l’equipatge bàsic.

  • Amb biberons, potets de menjar preparat o el menjar que necessiti, un escalfador de biberons dels que s’endollen al cotxe, biberó amb aigua, xumets, un canviador, bolquers, crema solar, tovalloletes, un parell de mudes de roba, una gorreta per al sol , una manta per si en alguna parada us estireu a l’aire lliure, roba d’abrigar per si refresca…

5. Si el nadó està entretingut el viatge passa més bé.

  • Porta DVD, si en tens, i música infantil. No oblidis prendre també les seves joguines, encara que és millor no donar-les-hi totes alhora. Millor una per una i guardar-ne alguna de molt especial per si arriba el moment en què no es calma amb res.

Esperem que aquests consells us ajudin a amenitzar el viatge i que el nadó vagi content i tranquil, encara que si el cotxe no li agrada, caldrà afegir-hi una mica de paciència. El que sí que podem assegurar és que davant de qualsevol imprevist a la carretera, no us fallarem. Ni a tu ni a la teva família us faltarà res si pel camí sorgeix algun contratemps. I aquesta tranquil·litat a l’hora de viatjar, els nadons també la noten.