Cadenes al cotxe, saps posar-les?

Por: RACC Blog

Estàs preparat per trobar-te amb neu, no només a les pistes d’esquí, sinó també a les nostres carreteres? Has posat alguna vegada les cadenes al teu vehicle? Recordes com fer-ho? Al post “Posa les cadenes del cotxe en 3 passos” us facilitem una infografia amb instruccions precises sobre com posar les cadenes. No us ho perdeu!

Dades del servei d’assistència del RACC apunten que un 70% dels conductors no sap com col·locar les cadenes del cotxe. La recomanació no és només saber fer-ho, sinó haver practicat abans d’haver de circular per una carretera nevada, perquè cal tenir present que, en moltes ocasions, haurem de col·locar-les en condicions meteorològiques extremes que dificultaran la seva instal·lació.

Hem rescatat aquest vídeo per animar-te a practicar.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=hm1ySjRaNb4]
A tenir en compte…
  • Fes servir les cadenes sempre que circulis amb neu (a una velocitat màxima de 50 km/h) i treu-les quan deixis el tram nevat.
  • Quan les instal·lis, desconnecta tots els dispositius d’ajuda electrònica a la conducció (ASR, ESP), ja que aminoren l’efecte de tracció de les cadenes.
  • Instal·la-les a les rodes motrius i no abusis de l’ús del fre quan les portis (fes servir marxes reduïdes). Després de muntar-les i recórrer uns metres, comprova que estiguin ben tensades.
  • Si són de ferro, després de fer-les servir, neteja-les amb aigua abundant per eliminar les restes de sal i neu.  Guarda-les ben seques.

Per últim, recorda que, si ets soci i posar cadenes no és el teu fort o tens qualsevol problema a la carretera, el nostre servei d’assistència mecànica 24 hores està a la teva total disposició.