Com puc saber si tinc una multa?

Por: RACC Blog

Has passat a més velocitat de la permesa per un tram amb radars? T’has saltat un semàfor en vermell per una badada? Saber si la teva infracció s’ha transformat en una multa és més complicat si formes part del 15% dels espanyols que, quan canvien de domicili, no ho comuniquen a la Direcció General de Trànsit (i que, per tant, no reben la notificació a l’adreça correcta).

 

Has de saber: la millor assegurança de cotxe online

Multa DGT

Consulta les teves possibles multes des de casa

Afortunadament, les noves tecnologies es converteixen en aliades dels conductors gràcies al TEU (Taulell Edictal Únic), una mena de tauler digital que permet saber si el ciutadà té alguna notificació (encara que no sigui de trànsit) de l’Administració.

De la DGT… al teu mòbil

Una altra opció encara més còmoda per estar sempre al dia pel que fa a multes és donant-se d’alta al servei Dirección Electrónica Vial (DEV), que et permet rebre de manera gratuïta un avís al correu electrònic o un SMS al mòbil davant de qualsevol notificació de trànsit. Això sí, per utilitzar aquest servei és necessari tenir un certificat digital o disposar d’un lector de targetes connectat a l’ordinador que permeti fer servir el DNI electrònic.

Amb aquestes eines ja no tens excusa per saber, de forma ràpida i senzilla, si tens o no alguna multa pendent.