Els híbrids impulsen la quota dels alternatius

Per: Revista RACC

Els turismes electrificats, híbrids i de gas es mantenen com la primera opció de compra el gener, amb el 54% del mercat, encapçalats pels híbrids convencionals.

JSegons les dades de l’ANFAC, al gener els turismes electrificats, híbrids i de gas van augmentar les seves vendes un 24,9% respecte al gener del 2023, i van tornar a ser la primera opció de compra, amb el 54,11% del mercat. La major part l’acaparen els híbrids convencionals (HEV, no endollables), que van augmentar un 26,55% i per si sols representen el 38,51% el gener (26.451 unitats). Després de desbancar els dièsel el 2021, els HEV superen per primera vegada els turismes de gasolina (34,9%). Per la seva part, els turismes electrificats (elèctrics i híbrids endollables) van sumar 7.953 unitats, amb un augment del 10,84% i una quota de l’11,58%. L’ANFAC qualifica aquest creixement de “massa lent”, amb una quota inferior a la mitjana del 12% amb què els electrificats van tancar el 2023 i del 15% que van assolir al desembre. La mitjana europea és del 22,3%.

L’ISETTA DEL SEGLE XXI.

La micromobilitat sostenible en l’àmbit urbà té una nova alternativa en l’original Microlino. Es tracta d’un petit vehicle elèctric biplaça (2,5 m de llargada i 1,5 m d’amplada), amb 90 km/h de velocitat màxima (pot circular per autopistes i autovies) i 177 quilòmetres d’autonomia. Dissenyat a Suïssa i produït a Torí, la seva estètica és un clar homenatge retro al microcotxe Isetta dels anys cinquanta. Com en aquest, el seu tret més característic és l’única porta d’accés frontal. A Espanya el comercialitza Astara, en venda tradicional, per subscripció i, pròximament, a través del sharing.

EL RESSORGIMENT DE LANCIA.

La cèlebre marca italiana Lancia ha revelat el nou Ypsilon, amb el qual tornarà a Europa després del 2017. El Pu+Ra HPE és el manifest de Lancia per a aquesta dècada en disseny, confort i electrificació. Les històriques sigles HPE (ja les portava el model que va fabricar Seat a Pamplona a fi nals dels anys setanta) són ara de High-Performance Electric. El Pu+Ra (pur i radical) HPE mostra que el nou Lancia serà una marca prèmium electrificada.