Green NCAP, la plataforma interactiva per avaluar l’impacte ambiental dels vehicles

Per: Deyanira García

L’eina es pot utilitzar al portal de Green NCAP i permet als consumidors avaluar l’efi ciència i la sostenibilitat ambiental dels vehicles.

El RACC ha presentat la nova eina de Green NCAP per avaluar l’impacte ambiental d’un vehicle durant tot el seu cicle de vida. La plataforma permet fer una comparativa tenint en compte el país, l’ús i la sostenibilitat.

L’eina, creada per aquesta iniciativa internacional, funciona d’una manera molt senzilla. N’hi ha prou amb accedir al seu portal i adaptar els paràmetres de cerca dels vehicles a les circumstàncies personals i locals, com el país, la combinació d’energies renovables o el quilometratge anual recorregut. Així, es poden comparar fins a tres cotxes i dos països, segons les seves necessitats i condicions.

Evolució per un mercat de cotxes més net

Així doncs, el RACC, a través de Green NCAP, avalua periòdicament diferents models d’automòbils per determinar-ne les emissions i l’eficiència energètica en condicions reals de circulació, sotmetent-los a proves més estrictes que les que s’exigeixen legalment als fabricants. En els seus tres anys de funcionament, el programa europeu ha avaluat un total de 77 vehicles. La finalitat de Green NCAP és promoure vehicles menys contaminants, més eficients energèticament i que suposin un estalvi de combustible més gran. L’organisme, doncs, ha situat el Dacia Spring, el Cupra Born i el Tesla Model 3 com els cotxes més respectuosos amb el medi ambient a Europa.

El director tècnic de Green NCAP, Aleksandar Damyanove, destaca que aquesta nova metodologia “mostra als consumidors una imatge clara de com el seu vehicle afecta el clima i les quantitats d’energies que utilitzen els cotxes”.

Revista RACC