Què significa la matrícula blava d’alguns cotxes?

Por: RACC Blog

En els darrers mesos han anat apareixent pels carrers de les nostres poblacions alguns vehicles amb una matrícula blava. Es tracta només de la placa posterior i només la porten alguns cotxes. Saps què volen dir aquestes matrícules blaves?

Es tracta d’un sistema nou que ha decretat el Ministeri de l’Interior per identificar més fàcilment els taxis i els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) de fins a nou places.

Segons l’ordre ministerial, publicada a finals de juliol del 2018, els vehicles que prestin aquests serveis han de portar la placa de matrícula davantera de color blanc amb les lletres en negre, com fins ara. Al darrere, en canvi, han de portar una matrícula blava amb les lletres blanques.

L’objectiu és que això s’apliqui a tots els taxis i VTC. Per això, els titulars dels vehicles matriculats abans de l’ordre disposen d’un any –des del 31 de juliol passat– per fer el canvi sense que això representi cap canvi en la numeració de la matrícula.

Amb aquesta mesura, el Govern espanyol dóna resposta a la Proposició no de Llei aprovada per unanimitat el 2016 per incrementar les mesures contra l’intrusisme i la pirateria en el transport públic, com demanaven els col·lectius de taxistes.

A més, alguns països com els Països Baixos, Bèlgica o Grècia ja apliquen aquest sistema d’identificació.