Una postal de tardor a Món Sant Benet

Per: Begoña González de la Mora

Tags:

Ha trigat a arribar, el fred s’ha fet pregar el mes d’octubre, però la tardor finalment s’ha obert pas a Catalunya aquest novembre. Els paisatges, en què la resta d’any abunden els tons verds, es tenyeixen aquests dies de tonalitats de groc, taronja i vermell i ens regalen postals de pel·lícula en llocs com els que us proposem avui en aquesta ruta gurmet. Vols venir? No te’n penediràs.

Per a aquest passeig de tot un dia nosaltres triem dos cotxes espectaculars, un Audi RS6 Avant i un Audi RS5 Sportback.

Sortim a mig matí de Barcelona, des del concessionari Audi Mogauto a la Meridiana, i uns minuts després ja érem a la C-58 en direcció a Terrassa per començar la nostra recerca de paisatges i carreteres.

Tots dos models, tot i ser cotxes dissenyats per tenir un alt rendiment en conducció més esportiva, compten amb un sistema de modes de conducció que permeten que la potència, el lliurament, la suspensió, el consum, etc. s’adaptin al moment i a la carretera per on se circula i converteixen el vehicle en un camaleó capaç d’adequar-se a qualsevol situació.

De cotxes utilitaris per anar a treballar o portar la canalla a l’escola en el mode efficiency, a màquines potents de sensacions en el mode RS en només un parell de clics a la pantalla.

En poc més de mitja hora, i després d’haver-nos adaptat una mica al cotxe, arribem a Matadepera, on comencem a gaudir de la seva personalitat més esportiva per la BV-1221. És en aquesta primera part de carretera amb corbes més pronunciades quan provo realment el motor V6 de l’RS5 Sportback. La conducció en el mode RS es pot configurar al gust del pilot per treure el màxim partit dels seus 450 cavalls i par motor de 600 Nm.

En aquest tram de carretera que passa per les localitats de Mura i Rocafort, l’asfalt es troba en perfectes condicions i entre setmana gairebé no hi ha trànsit. A més, és una carretera plena d’apartats de sorra on baixar per gaudir de les vistes.

L’RS5 destaca per la seva estètica elegant i més esmolada que el converteix en protagonista de totes les fotos. Les preses d’aire RS, l’àmplia graella Audi Singleframe amb disseny de rusc i els fars enfosquits li donen aquest toc esportiu que es multiplica quan modifiquem el so de l’escapament des del panell tàctil del tauler de control.

Després de poc més de dues hores des que hem sortit de Barcelona, arribem a l’Hotel Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, on entre natura i història podrem gaudir d’un restaurant de qualitat amb plats de menjar català tradicional i de proximitat. Amb la targeta RACC MÀSTER, gaudeix d’un 15% de descompte en totes les reserves amb pernoctació o escapades. Utilitza el codi promocional RACCMSB al fer la reserva a la web de l’hotel i submergeix-te en una experiència única en plena natura. Si encara no disposeu d’aquesta targeta amb beneficis exclusius, podeu sol·licitar-la gratuïtament a racc.es.

El restaurant de l’Hotel està ubicat en un dels edificis del complex del monestir de Sant Benet de Bages del segle X, que es pot visitar i compta amb una part medieval completament rehabilitada i una altra de més moderna.

A més, tenen un nou paquet d’oci per a gaudir del dia, ja que inclou una experiència medieval, una altra experiència modernista, totes dues amb audioguia, i un menjar al restaurant La Fonda. Tot això per un preu total de 39,50€ en dies laborals i 48,50€ en cap de setmana i festius.

Després de l’agradable dinar i de fer una passejada per l’entorn del Món Sant Benet, la curiositat em va fer canviar de cotxe. Era l’hora de comprovar si els 150 cv de més de l’RS6 Avant es notaven. Oi tant si es noten!

L’RS6 és un model més gran, més alt i amb un interior realment sofisticat. Les pantalles, tant la del panell de comandaments com la del darrere del volant, mostren una infinitat d’informació i característiques que pot posar cada conductor al seu gust. Era hora de posar a prova la manera de conduir RS altra vegada per la BV-1221, però ara en direcció a Talamanca.

Conduït manualment, amb les lleves, i el motor una mica més revolucionat, és un vehicle que realment imprimeix un somriure a la cara que és difícil d’esborrar. Els 600 cv del motor biturbo V8 estan perfectament aprofitats en un cotxe que permet posar en pràctica amb seguretat una conducció més esportiva.

En aquesta època de l’any, el capvespre cau aviat i ens va regalar una posta de sol espectacular de camí a Talamanca. El color ataronjat del cel i el contrast amb els colors grisencs dels cotxes era digne d’una fotografia. Talamanca, a més, té un bonic balcó a l’entrada del poble des del qual la imatge és encara més bonica i es pot veure com el sol s’amaga darrere les muntanyes, abans d’agafar la carretera de tornada a Barcelona.

Mapa de la Ruta

Segueix la #RutaRACC en el teu telèfon

Més fotos de la ruta