Les bicicletes també són per a la ciutat

Por: RACC Blog

Les metròpolis més modernes del planeta pedalen cap al futur. Però, va bé qualsevol bicicleta per desplaçar-se amb agilitat, eficàcia, seguretat i, per què no, amb estil i personalitat? Aquestes són les bicicletes creades especialment per seduir i gaudir del món urbà.

Hi ha mil i un tipus de bicicletes, tantes com ciclistes. La nostra bicicleta parla de nosaltres. Defineix com som, com ens agrada moure’ns i com vivim. Amb una mirada atenta al carrer n’hi ha prou per observar incomptables models i marques, fixar-nos en diferents diàmetres de roda, manillars diversos, sistemes de frens i canvis de velocitats.

bicicletes urbanes

Si ens fixem en els ciclistes, la seva postura de pedalar revelarà l’existència d’un factor determinant en l’experiència: la geometria. Unes bicis busquen confort; altres, aerodinàmica i rendiment.

Una persona, una bicicleta. Escollir la bicicleta més adequada és clau per sentir-nos còmodes i treure el major partit al nostre mitjà de transport urbà més ecològic, optimitzant temps, salut i energia. Amb gairebé dos segles, però sempre fidel a la seva essència, la bicicleta està reconquerint les ciutats i habitants, recuperant el seu espai vital i ampliant la seva funció més enllà de l’oci o l’esport. Sense cap dubte, ha tornat per quedar-se.

Tipus de bicicletes urbanes

City-bike

La bicicleta urbana per antonomàsia. Alta, robusta i duradora, permet pujar-hi i baixar-ne fàcilment. Ideal per a encàrrecs per terreny pla, admet una cistella per a la compra, una cadireta per al nen, parafangs, etc.

Plegable

Ideal per a trajectes curts o mitjans sense grans desnivells. Un cop plegada, es pot guardar fàcilment a casa, a la feina o carregar-la al transport públic. Comoditat, estil i disseny en una única bicicleta.

Plegable Elèctrica

De gran ajuda a les pujades, permet arribar a qualsevol part sense que es disparin les pulsacions i mantenint a ratlla la sudoració. Per llei, el motor d’assistència a la pedalada només actua quan la velocitat és inferior als 25 km/h.

Elèctrica

Commuter

És la bicicleta que fa un pas més enllà dels límits de la ciutat. La seva geometria és més esportiva i convida a rodar, fet que la fa perfecta per a trajectes més llargs o creuar l’urbs a més velocitat.

Commuter

Singlespeed

Lleugeresa, simplicitat i mínim manteniment. Una bicicleta sense canvi de velocitats permet moure’s ràpid en terreny pla o pujades suaus. Quan el pendent es dispara, demana bones cames.

Singlespeed

De càrrega

Pensada per al repartiment de petites mercaderies pel barri. N’hi ha de diferents tipus, en funció de la finalitat que se’ls hagi de donar. Les de tres rodes permeten transportar fins a 100 quilograms sense esforç.

De càrrega

 

Font: Revista RACC.