7 raons per fer servir una cargo bike

Por: RACC Blog

Les bicicletes de càrrega, molt populars als països de nord d’Europa, es comencen a veure en ciutats com Barcelona com una alternativa fantàstica per portar els nens a l’escola o anar a comprar.

cargo bike

  1. Presenten una sorprenent capacitat de càrrega: Porten integrada una plataforma de càrrega molt àmplia o una cistella, generalment davant, on hi caben fins a tres nens –amb cinturons de seguretat i sistemes de subjecció homologats– o una càrrega equivalent.
  2. Et mantenen actiu: Fins i tot si en fas servir la versió elèctrica, les cargo bikes només s’activen pedalant. Pots aprofitar-ne l’opció manual quan vagis sense gaire càrrega o circulis per terrenys plans per posar-te en forma.
  3. Arribaràs més ràpid: La majoria dels models venen amb una assistència elèctrica que ens permet circular de manera ràpida i segura per carrils bici i evitar els temuts embussos de les hores punta.
  4. Són respectuoses amb el medi ambient: No emeten CO2 mentre circulen, no fan soroll i pots recarregar-ne la bateria amb la xarxa elèctrica a casa teva.
  5. Surten a compte: Tenen un cost una mica elevat en comparació amb altres bicicletes, però si les fas servir en lloc d’un cotxe o una moto, es converteixen en una opció econòmica amb menys despeses de manteniment.
  6. Als nens els encanten: Els menuts de casa s’ho passen pipa en els desplaçaments amb aquests vehicles. Anar a l’escola, de compres o de passeig es converteix en tota una aventura. Hi podem incorporar una capota per ferles servir en climes freds o en dies de pluja.
  7. Són versàtils més enllà de la ciutat: Serveixen per a trajectes urbans i també, per la resistència i solidesa dels seus components, es poden fer servir per fer cicloturisme i gaudir de l’aire lliure per camins no asfaltats.

CityTrips: més funcionalitats i operadors

L’app CityTrips, que et permet veure gratuïtament al mòbil totes les opcions de mobilitat compartida disponibles al teu voltant, a partir d’ara té una nova funcionalitat. La novetat consisteix a poder consultar en temps real els horaris de sortida dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), l’ocupació dels seus trens i l’accessibilitat de les seves estacions.

A més, CityTrips suma nous operadors i es converteix en l’agregador que disposa de més operadors en l’àmbit estatal, més de quaranta. Recentment s’han afegit als ja disponibles la companyia de mobilitat compartida de bicicletes elèctriques RideMovi i les companyies de motos elèctriques Oiz, Avant, TuCycle i Iberscot.

Consulta bicipediaracc i tria fàcilment la bicicleta elèctrica que millor s’adapti a les teves necessitats i les de la teva família.

Font: Revista RACC