“Nunca fuimos ángeles”: de Madrid a Lisboa amb bici

Per: David Felipe

Tags: , ,

El 10 d’octubre de 2020 és la data que va canviar la vida de la copilot María Salvo, quan el primer tram del Rally Vidreiro de Portugal es va emportar la vida de la seva germana Laura, també copilot, després d’una sortida de pista. Des de llavors, María, col·lapsada després de viure la pandèmia com a infermera i després del trauma que va suposar perdre la seva germana, va decidir ressorgir per seguir cap endavant amb el repte de cobrir el trajecte amb bicicleta que separa Madrid de Lisboa com a homenatge a Laura Salvo.

Amb la intenció de cobrir els 671 km entre les dues ciutats en només tres dies, María ha comptat amb el suport de Suzuki Ibérica, Terratraining i el suport logístic i d’assistència del Club RACC, encarregat d’ajudar els ciclistes durant l’aventura. Sota el nom “Nunca fuimos ángeles”, María va voler fer les paus amb el país veí, cobrint la distància entre les dues ciutats, amb la bicicleta com a pretext principal.

Emulant la cançó del grup valencià Revólver, el 24 de juny sortia la delegació ciclista des de la seu de Suzuki Motor Ibérica de Leganés. Entre els participants hi havia amics i professionals de la bicicleta, per completar un trajecte que passava per carreteres secundàries entre les dues capitals.

I per fer-ho van comptar amb el suport del guanyador de dos Tours, dos Giro i tres Vueltas a Espanya, Alberto Contador, i de la marca de bicicletes de competició Aurum, fundada juntament amb el també exciclista Ivan Basso. La comitiva va arrencar sense incidències la primera etapa entre la Comunitat de Madrid i Isla de Valdecañas (207 km), a Càceres, on el campió de Pinto va fer de mestre de cerimònies. La segona etapa va completar el recorregut entre Isla de Valdecañas i Badajoz (232 km), per acabar amb el trajecte entre la ciutat extremenya i Lisboa (231 km).

Durant els 671 km completats, les etapes han recorregut uns 200 km diaris per carreteres secundàries, on el RACC ha ofert el seu servei RACC Bici, un servei d’assistència 24 hores que ofereix suport mecànic, jurídic, sanitari i assegurança de responsabilitat civil, entre altres característiques.

Cap dels tres dies de l’aventura ciclista, els participants, encapçalats per la copilot forjada al Volant RACC, no han patit contratemps, finalitzant a Lisboa una aventura que li ha tornat a María les ganes de seguir endavant.