10 consells last minute abans de marxar de viatge

Por: RACC Blog

“Ho portes tot? N’estàs segur?” Quantes vegades haurem sentit aquestes dues preguntes quan s’apropa el moment de marxar de vacances. I tot i això, sempre ens acabem deixant alguna cosa. Perquè això no et passi aquesta vegada, volem repassar amb tu les coses bàsiques que has de tenir en compte abans de posar-te rumb a la teva destinació.

Requisits de salut

És important que coneguis bé la destinació i tots els requisits que necessites per entrar al país, com les vacunes obligatòries –compte amb les dosis i el temps previ necessari perquè facin efecte–, una assegurança mèdica que cobreixi qualsevol imprevist, i no està de més portar una farmaciola amb els medicaments bàsics per estar més tranquil i el nom dels medicaments apuntat en l’idioma del país on vas.

Comprova la documentació

Mira quina és la documentació obligatòria per entrar al país. A la majoria, fora de la Unió Europea, se sol·licita un visat, i per a alguns estats per tramitar-lo pots trigar fins a 15 dies, per la qual cosa convé fer-ho amb temps. Encara que sembli obvi, t’has d’assegurar que la data de caducitat dels teus documents no et causi problemes. Escaneja la documentació personal i guarda-la al teu correu electrònic, així si la perds, la podràs recuperar des de qualsevol ordinador.

Necessitaràs canviar moneda

Hauràs de canviar moneda si surts de la zona euro o vas al Regne Unit. Assabenta’t on et convé fer-ho, si a Espanya o en arribar a destí. Si es tracta d’una moneda poc corrent realitza el canvi amb temps, ja que pot ser difícil aconseguir-la. Recorda que treure diners de caixers automàtics a l’estranger comporta comissions, de vegades elevades, i que en alguns països l’ús de les targetes no està tan estès com aquí, de manera que convé portar sempre diners en efectiu.

Localitza els hotels del circuit

Consulta a internet l’emplaçament dels hotels on t’allotjaràs o informa-te’n a la teva agència de viatges. Et serà molt útil per saber a quina zona de la ciutat estaràs, com moure-t’hi, els mitjans de transport que tens més propers per anar als punts d’interès, etc. Coneix els horaris d’entrada dels monuments, planifica la ruta, els preus i els descomptes.

Cerca guies del destí

Llegeix-ne diverses; compara la informació pràctica que t’ofereix cadascuna d’elles i escull la que et sigui útil per al teu tipus de viatge: serà diferent si vas per lliure o si viatges en un grup organitzat amb els hotels i el transport assegurat. Mira pel·lícules o documentals sobre la zona que visitaràs, va bé per ambientar-te.

Aprèn una mica de vocabulari bàsic

És important perquè els nadius ho agraeixen enormement, i a causa de l’estès ús de l’anglès ho hem oblidat. No costa res saludar, desitjar bon dia, donar les gràcies o dir adéu en la llengua del país, demostra un gest de respecte cap a la cultura que estem descobrint.

 

Escull bé el tipus de maleta, bossa i/o motxilla

Si has de fer constants canvis de mitjà de transport o desplaçar-te pel teu compte, potser el més còmode és portar una maleta de rodes, les motxilles són una gran opció si el viatge és breu però si has de viatjar molts dies, l’esquena et pot passar factura. Una qüestió essencial és que si has de volar, i a més tens vols interns, convé que t’asseguris de quin pes màxim et deixaran embarcar aquestes companyies; en cas contrari pot ser que acabis havent de deixar part de les teves pertinences a l’aeroport.

Pensa en el tipus de roba que necessitaràs

Encara que et dirigeixis a un país càlid, sempre pots pujar a una muntanya, o pot canviar el clima i acabar plovent a bots i barrals. Usa roba còmoda, transpirable i que no necessiti planxa. Porta sempre una cosa que et cobreixi espatlles i cames, ja que en molts països –també cristians– no està permès entrar a temples mostrant espatlles ni genolls. Si t’has d’estar diversos dies en un mateix hotel, una bona solució és utilitzar el servei de bugaderia. Això et permetrà gaudir una altra vegada de roba neta sense haver de carregar tant la maleta.

No t’oblidis dels detalls

Càmera de fotos i telèfon mòbil amb els seus respectius carregadors i bateries. Ulleres, cremes protectores de sol i d’insectes. I els imprescindibles adaptadors per a endolls –comprova quin necessitaràs a la teva destinació geogràfica.

Endreça casa teva

Recorda deixar casa teva tal com esperes trobar-la a la tornada. Això implicar buidar la nevera de productes frescos i llençar les escombraries abans de marxar per evitar sorpreses desagradables a la tornada. Si tens plantes, assegura’t que tenen prou reg per mantenir-se en bon estat durant la teva absència. I comprova que està vigent la pòlissa de l’assegurança de la llar.

Ara sí, ja ho portes tot, amb els últims caps per lligar ben lligats. Com a última recomanació, per què no converteixes el teu smartphone en el perfecte aliat per al teu viatge gràcies a les apps que us recomanem en aquest post? Ja només queda emprendre el viatge amb el millor dels teus somriures.

Encara que et falta una cosa…, l’assistència personal en viatgeque et pot solucionar qualsevol imprevist: perdre les maletes, tornar a casa per una emergència. Amb el RACC ho tens fàcil. Bones vacances!