Les 5 millors apps per a trobar carregadors per al teu cotxe elèctric

Per: Begoña González de la Mora

apps coche eléctrico

La presència dels cotxes elèctrics als nostres carrers és un fet cada vegada més habitual. Sobretot en l’àrea urbana i els voltants, el vehicle elèctric està guanyant adeptes any rere any, però molts encara no s’atreveixen a fer el pas, i l’atribueixen a la dificultat de trobar espais de càrrega.

La majoria d’usuaris que tenen un cotxe elèctric o híbrid endollable van comprar els seus vehicles quan van trobar la manera de carregar-lo prop de les seves cases o van decidir instal·lar un punt de càrrega als seus domicilis. Tot i que és cert que encara falta que s’acabi de desenvolupar una bona infraestructura de xarxa de carregadors, existeixen una sèrie d’aplicacions que ens poden facilitar molt la cerca per a planificar un viatge amb cotxe elèctric.

A continuació, et presentem cinc alternatives perquè puguis viatjar per tota Europa amb total tranquil·litat i portis la bateria sempre carregada.

Electromaps

La primera i més coneguda és Electromaps. Per a utilitzar-la és necessari crear-se un compte, i en pocs minuts ja hi podrem accedir. En ella, podrem consultar els punts de càrrega, el tipus de carregador, crear una ruta des de la nostra ubicació fins al punt més pròxim i fins i tot activar i pagar la recàrrega amb electropass.

Aquesta aplicació inclou un apartat de ressenyes que resulta veritablement útil, perquè ens permet saber com ha estat l’experiència d’anteriors usuaris i amb quines problemàtiques poden haver-se trobat per a estar previnguts quan arribem.

L’aplicació permet filtrar per potència i tipus de carregador així com cerca directament pel cercador la localitat a la qual ens dirigim per a veure si disposa de carregadors. A la seva base de dades, hi ha més de 160.000 punts de càrrega de tota Europa i compta de moment amb més de 120.000 usuaris registrats.

Google Maps

Per a aquells que no vulguin descarregar aplicacions al seu telèfon, pot ser que Google Maps es converteixi en la seva solució preferida ja que pot utilitzar-se des de l’ordinador sense haver de descarregar-la al mòbil. L’aplicació de localització per excel·lència s’ha convertit en una de les formes més ràpides de localitzar un punt de càrrega, perquè no discrimina per marques ni empreses facilitadores.

Per a iniciar la cerca, només hauràs d’escriure al cercador de la teva aplicació mòbil o de la web des de l’ordinador les paraules:  “recàrrega de cotxe elèctric”, “punt de càrrega per a vehicle elèctric” o “carrega EV”. Després de fer-ho, a la interfície apareixeran els punts més pròxims en un llistat i en el mapa. A més, pots configurar l’aplicació perquè només mostri els connectors compatibles amb el teu vehicle i evitar així arribar a un punt en el qual el connector no encaixi.

Google Maps indica a més si aquest punt es troba obert, l’horari, i quan va ser l’última vegada que un cotxe el va utilitzar, cosa que permet saber si es troba en funcionament, així com guardar els punts de càrrega que més t’interessin o agradin per a tenir-los sempre localitzats al mapa.

Apps cargar coche eléctrico

Place to Plug

Place to Plug compta amb una àmplia base de dades de punts de càrrega en la qual a més dels punts de càrrega públics, els usuaris poden compartir els seus punts de càrrega privats prèvia aprovació de l’aplicació. És a dir, aquesta aplicació es pot utilitzar com a gestor de punt de càrrega en garatges comunitaris i així, mitjançant reserves, els usuaris poden reservar i pagar les càrregues dels seus vehicles.

Place to Plug informa quan el carregador està llest per al seu ús i permet personalitzar la funció autocharge segons les preferències de l’usuari. Per a començar la càrrega només has d’escanejar el codi QR del carregador i automàticament s’activa el carregador, que pots detenir en qualsevol moment des de l’aplicació o simplement prement STOP.

A l’aplicació, a més, apareixerà la tarifa de càrrega de cada punt per a evitar sorpreses.

Recàrrega Pública Iberdrola

L’aplicació de la companyia espanyola Regàrrega Pública Iberdrola permet localitzar punts de càrrega públics a tota Europa. En ella, a més de la localització de cada punt de càrrega, es mostren els tipus de carregador disponibles, la tarifa de kW/h i la velocitat de càrrega.

Aquesta aplicació inclou la funció d’informar d’un problema des del qual en cas de necessitat, pots contactar amb la companyia per telèfon o d’escriure el problema que has trobat al carregador, adjuntant un missatge i fotos en cas que sigui necessari per a la seva reparació.

Chargemap

Per acabar, Chargemap és una de les opcions predilectes per a aquells que acostumen a planificar viatges més llargs. Amb una extensa base de dades de punts de càrrega per tota Europa, l’aplicació permet a més de localitzar i reservar els punts de càrrega a cada país per a crear un itinerari.

Amb aquesta aplicació es poden gestionar trajectes més llargs i dissenyar rutes que passin pels punts de càrrega disponibles de manera que en cap moment ens quedem sense bateria al cotxe. A més, permet filtrar per tipus de carregador i disponibilitat, així com reservar i pagar els punts de càrrega amb Chargemap pass.

Esperem que aquestes aplicacions serveixin en els teus viatges i assegura la teva tranquil·litat amb la nostra assegurança de cotxe fent clic aquí!