Com treure el gel del parabrisa?

Per: David Felipe

Gel al parabrisa

Amb els termòmetres a la baixa, aquells que no tenen el privilegi que el seu cotxe dormi sota sostre afronten no només el repte de buscar un aparcament proper per no congelar-se de camí a casa, sinó també a un imprevist recurrent: quan van a treballar, adonar-se que el parabrisa porta incorporada una generosa capa de gel addicional.

Què cal fer i què no pots fer en aquests casos? T’ho expliquem:

Què no has de fer?

  • No facis servir aigua calenta per descongelar-lo: T’arrisques que el parabrisa s’esquerdi a causa del xoc tèrmic, sobretot si ja té algun petit trencament.
  • No facis servir sal: Hi ha qui pot pensar que igual que es llença sal a la carretera per evitar les plaques de gel, aquesta solució es pot aplicar al parabrisa. No només no funciona, sinó que t’arrisques que el parabrisa s’acabi ratllant i a corroir la carrosseria del cotxe.

Què pots fer?

  1. Activar la calefacció i el sistema de desentelat per dirigir aire calent cap a la capa interna del parabrisa. A la màxima temperatura possible, però a velocitat baixa. Així el gel es començarà a fondre a poc a poc.
  2. Mullar el vidre amb líquid anticongelant i retirar el gel amb una rascleta —de plàstic, per no ratllar el vidre. Si no tens rascleta, una targeta de crèdit vella també pot servir.

També pots prevenir

Pots protegir el teu parabrisa tapant-lo amb un cartró gruixut, una manta o una lona. Així t’estalviaràs maldecaps.

Més informació per mantenir el parabrisa del teu cotxe aquí.

I no oblidis que, en els moments clau, l’assegurança del RACC respon, i que t’ofereix en totes les seves modalitats cobertura de vidres ampliada a fars, intermitents i miralls retrovisors.