El carnet de conduir al mòbil amb l’app miDGT

Per: David Felipe

La Direcció General de Trànsit posa a disposició dels usuaris l’aplicació per a mòbil miDGT, que centralitza tota la informació i totes les gestions amb la DGT al teu telèfon. Per garantir l’accés segur a l’aplicació, cal haver instal·lat prèviament un certificat digital al mòbil o disposar de la cl@u pin o la cl@u permanent.

Quina documentació puc consultar a l’app miDGT?

El conductor tindrà a mà tota la informació disponible al mòbil, que podrà consultar a totes hores i des de qualsevol lloc.

A través d’aquesta aplicació, la DGT incorpora un sistema d’alertes que avisa els usuaris de la data de caducitat del seu permís de conduir i la ITV del vehicle. També en situacions especials com una baixa temporal per sostracció, un embargament, un rènting, etc.

A més, la possibilitat de consultar notícies sobre trànsit i seguretat viària, per mantenir-se al dia de les novetats i els canvis de normativa.

Canvi i actualització de dades del conductor des de miDGT

Des de l’aplicació mòbil es poden consultar i actualitzar les dades de contacte:

Domicili de notificacions. És el domicili on s’emeten els avisos o notificacions per correu postal.

Telèfon de contacte. El número per contactar o enviar avisos interessants per al conductor.

Correu electrònic. Perquè la DGT pugui contactar o enviar els avisos. Aquests avisos són de caràcter informatiu.

La descàrrega d’aquesta app és gratuïta a l’App Store d’Apple i Google Play per a Android, i funciona sempre amb connexió de dades o wifi. La verificació de les dades funciona a través de codi QR per garantir-ne l’actualització constant.

Tràmits en línia amb la DGT: Quines altres coses puc fer a distància?

La crisi sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19 ha fet augmentar les gestions en línia de manera considerable. Des del desembre del 2019, el web de la DGT ha registrat més de 100 milions de visites i s’han consultat més de 400 milions de pàgines. També s’han realitzat gairebé 30 milions de tràmits i s’han pagat en línia més d’un milió de multes.

En el seu portal web, els usuaris poden trobar tota la informació relacionada amb el permís de conduir i el seu vehicle: sol·licitar una autorització especial per circular o un duplicat del permís de circulació, pagar una multa o consultar informació important relacionada amb la DGT, entre altres:

Punts del carnet

  • Consultar els punts de què es disposa
  • Recuperació per pèrdua de punts

Duplicats, canvis i renovacions

  • Pèrdua o deteriorament del carnet de conduir
  • Canvi de dades del carnet de conduir
  • Carnet de conduir caducat

Compravenda de vehicles

  • Vull comprar un cotxe
  • Com vendre’m el cotxe

En relació amb l’obtenció del permís de conduir, els alumnes poden consultar els requisits necessaris per treure’s el carnet, fer test d’examen en línia i, fins i tot, consultar la nota de l’examen i el seu resultat.