Moguis com et moguis, #ParkYourPhone

Por: RACC Blog

Conductors de turismes, ciclistes, vianants… Ens moguem com ens moguem, el telèfon mòbil és ja imprescindible en tots els nostres desplaçaments, però parar més atenció a la pantalla que al nostre entorn suposa un risc molt notable de patir un accident. L’any passat, un estudi del RACC va posar xifres a aquest risc amb resultats preocupants: un 42% dels conductors admet que utilitza el mòbil mentre condueix i un 21% de vianants, mentre creua el pas de zebra.

El mòbil és un dels principals elements de distracció i, per això, el control del seu ús mentre ens desplacem s’ha convertit en una de les prioritats per a totes les entitats del sector de la mobilitat i la seguretat viària.

Campanya #ParkYourPhone

La Federació Internacional de l’Automòbil (FIA) i el RACC han llençat aquest 27 de setembre una ambiciosa campanya amb l’objectiu de reduir els accidents provocats per l’ús del mòbil. El lema és clar i directe, en forma de hashtag: #ParkYourPhone (“Aparca el teu telèfon”).

campanya #ParkYourPhone

Amb l’objectiu de la seva difusió a través de les xarxes socials, la campanya consta de missatges concisos i fàcils de recordar; per exemple, “No escriguis i condueixis” o “Posa les dues mans al volant i concentra’t en la carretera”.

campanya #ParkYourPhone

Entre els materials de la campanya destaquen diversos vídeos animats de 30 segons que alerten dels perills d’utilitzar el telèfon móvil mentre conduïm, caminem o anem en bicicleta. Aquest és el vídeo general que engloba els tres mitjans de transport…

La campanya s’ha presentat al Parlament Europeu i es posarà en marxa en més de 20 països d’Europa, Àfrica i Àsia, com França, Itàlia, Països Baixos, Regne Unit, Emirats Àrabs Units o Tanzània. Pots consultar més informació a la pàgina web de la Fundació RACC i a la pàgina internacional parkyourphone.eu, que s’ha creat com a nexe per a tots els països participants.