Trucs per evitar embussos de trànsit a qualsevol hora

Por: RACC Blog

Trucs per evitar embussos de tránsit a qualsevol hora

Qui no s’ha quedat atrapat en una caravana interminable de cotxes…? :( :(

Les retencions apareixen quan, de cop i volta, molta gent decideix agafar el cotxe a la mateixa hora i tots circulen per les mateixes carreteres: per anar a la feina, sortint de la universitat, per anar a recollir els nens a l’escola… Amb aquests factors, la xarxa viària no està preparada per suportar un volum de trànsit tan elevat.

Així ho afirma el departament ‘Infotrànsit’ del RACC, que ens dóna les claus per moure’ns amb èxit entre tant cotxe sense perdre els nervis i, sobretot, sense posar en perill la nostra seguretat al volant.

 

Important: contracta la teva assegurança de cotxe online

A quines hores es produeixen més retencions?

  • Entre setmana: les hores més conflictives són a primera hora del matí, entre les 7:30 i les 9:30; i a la tarda, entre les 18:00 i les 20:00.
  • El cap de setmana: les hores més complicades són el dissabte al matí, entre les 10:00 i les 12:00; i el diumenge a la tarda, entre les 18:00 i les 21:00.

Quin dia de la setmana hi ha més trànsit a la carretera?

Com a norma…

[Tweet “El dilluns és el día amb + trànsit a la carretera. Precaució i (molta)paciencia ;-) #ConsellRACC”]

Si no vols quedar-te atrapat en un embús…

1- Has de conèixer la xarxa viària per on circules. Així podràs saber les possibles alternatives que tens per arribar al teu destí: autopista, carretera convencional, carretera secundària, etc.

2- I, evidentment, estar molt ben informat de l’estat del trànsit.

Tant si és a l’autopista com a la carretera convencional, si ja ets dins d’un embús és difícil escapar-ne. L’important és saber amb temps on és la caravana per evitar-la (si es pot).

[Tweet “Per evitar un embús, has de saber per on circules i estar informat del trànsit. #ConsellRACC”]

Amb l’aplicació mòbil RACC Infotrànsit tindràs la informació del trànsit sempre a mà. Gràcies a la localització per GPS, disposaràs d’informació sobre la teva ubicació, les millors previsions hora per hora, localització de les gasolineres més properes (amb els preus dels carburants) i la ubicació de tots els radars fixos d’Espanya.

Descarrega’t l’app gratis: estalviaràs temps i circularàs amb seguretat :D